De chardonnay druiven rijpen op Scotch Barrels, waardoor fraaie gelaagde aroma's ontstaan. Rijke toffee, zoet gebak, vers gebakken appeltaart en uiteraard tonen die doen denken aan Scotch, zoals leer, gekarameliseerde bruine suiker en toast. Lees meer.
De kennismaking met de rode varianten van de 1924 serie van Indelicato Wines was al een "WoW" momentje, maar deze volrijpe chardonnay gaat wat ons betreft van de schaal af! De wijn is volledig van chardonnay druiven gemaakt die rijpen op Scotch Barrels. Hierdoor ontstaan gelaagde aroma's. We noemen er even een paar: rijke toffee, zoet gebak, vers gebakken appeltaart en uiteraard tonen die doen denken aan Scotch, zoals leer, gekarameliseerde bruine suiker en tonen van getoast eiken. Kortom, een wijn waar je even rustig voor gaat zitten en een tijdlang kunt snuffelen en echt van moet genieten. Nee, geen wegklokkertje! Ook op gastronomisch gebied is de wijn perfect inzetbaar bij subtiel zoete, rokerige gerechten. Wat dacht je van varkensspareribs uit de oven met hartig gebakken appels of gegrilde, op elzen gerookte zalm.
Over de producent De familie Indelicato, afstammelingen van Italiaanse immigranten, was een van de eerste families met een eigen wijnbedrijf in Californië. Van de eerste wijngaard in 1924 tot ''American Winery of the Year'' in 2007 was een lange weg en een duidelijk bewijs van vakmanschap. Inmiddels staat de derde generatie Indelicato aan het roer van het bloeiende bedrijf. De familie is eigenaar van een paar verschillende wijnbedrijven, verspreid over Californië. Naast een serie wijnen onder de naam 'Gnarly Head' (geïnspireerd op de oude zinfandel-stokken in Lodi waarvan de eerste 'gnarly' wijn is gemaakt, de Old Vine Zinfandel) maakt het huis ook meer dan geweldige wijnen van de Cabernet Sauvignon druif.
De chardonnay druiven groeien in een warme vallei in het binnenland. Hier glijdt een koele deken's nachts het gebied in, waardoor de temperatuur in de wijngaard 's ochtends mild blijft als de dag warmer wordt. De warme vallei in het binnenland zorgt voor genereuze warmte tijdens de piekzomermaanden. Hierdoor bereiken de chardonnay druiven hun optimale rijpheid, waarbij de prachtige fruit aroma's en zuren bewaard worden door het verschil in dag- en nachttemperatuur.