• Gratis verzending in 🇳🇱 vanaf Ä 50,-
 • Persoonlijke service
 • Bestellen per fles
 • Veilig betalen
Aldeia de Cima Wijngeschenkset

Aldeia de Cima Wijngeschenkset

LET OP: DIT WIJNGESCHENK IS IN ZEER BEPERKTE OPLAGE BESCHIKBAAR!
LEVERTIJD EN PRIJS BESCHIKBAAR OP AANVRAAG!

Aledia de Cima Wijngeschenkset

Deze prachtige wijngeschenkset van Aldeia de Cima bevat naast 2 flessen wijn (Aldeia de Cima Reserva Tinto en/of Aldeia de Cima Branco) ook nog andere producten die rechstreeks afkomstig zijn van Herdade de Cima, te weten een zelfbakpakket met ingrediŽnten voor een overheerlijke Portugese Koningscake, honing (700g) en stuifmeelkorrels (340g) wordt geleverd in een luxe houten kist met schuifdeksel, voorzien van het Herdade de Cima logo.

Aldeia de Cima Reserva Tinto: stevige rode wijn uit Portugal

Van Aldeia de Cima Reserva Tinto heeft 21% gerijpt in Frans eiken vaten gedurende een periode van 12 maanden, 39% is 6 maanden gerijpt in Amphora vaten van 550 liter, zoals de eerste wijn die in Alentejo is geproduceerd. De rest is 4 maanden gerijpt in het aardewerk genaamd Tinaja. Aldeia de Cima Reserva Tinto is roodpaars van kleur en is een blend van alicante bouschet, alfrocheiro en trincadeira druiven. De geur verraadt aroma's van pruim, kersen en jam, die we ook terugvinden in de smaak. De wijn is rijp en vol, full bodied en complex, met een lang aanhoudende afdronk. Aldeia de Cima Reserva tinto is zowel in Portugal als ver daarbuiten een populaire wijn die door jury's beloond is met 92 van de 100 punten. Daaarnaast heeft Aldeia de Cima Reserva Tinto veel aandacht gerkegen van de pers vanwege het mooi vormgegeven label, waarmee ze in 2020 de prijs voor 'het best ontworpen label' hebben gewonnen.

Aldeia de Cima Branco: een volle, aromatische witte wijn uit Alentjeo

Aldeia de Cima Branco is een wijn die het terroir van dit land perfect tot uitdrukking brengt, met de invloed door het koelere klimaat en de diversiteit van de leistenen bodems. Aldeia de Cima Branco is een evenwichtige wijn die 9 maanden is gerijpt in nieuwe Frans eiken vaten van 550 liter. Aldeia de Cima Branco heeft geurige neus. Aroma's van rijpe citrus vruchten, oranjebloesem en witte pruim, de tonen van de houtrijping zijn elegant en zacht. In de mond proeven we vooral de variŽteiten van sinaasappelschil. Het is een ronde, volle en harmonieuze wijn, die rijk in de mond is. Een exclusieve productie met maar 5000 flessen per jaar.
Helaas is dit product tijdelijk uitverkocht. Via info@werkhovin.nl informeren wij u graag over de levertijd.
 • Gratis afhalen in de winkel
 • Gratis verzending in 🇳🇱 vanaf Ä 50,-
 • Persoonlijk contact
 • Specificaties
 • Wijnhuis

Specificaties

 • Land: Portugal
 • Streek: Alentejo
 • Wijnhuis: Herdade Aldeia de Cima

Wijnhuis

Herdade Aldeia de Cima
De geschiedenis van Herdade Aldeia de Cima gaat honderden jaren terug in de tijd Wijnhuis Herdade da aldeia de cimaen is lange tijd in eigendom geweest van verschillende Portugese koningen en hertogen.

Sinds 1994 is Herdade Aldeia de Cima eigendom van de familie Amorim, Luisa Amorim is de hoofdleider van deze project. Het totale grondgebied rijkt met in totaal 2400ha tot ver aan de Portugese horizon. 'Slechts' 20ha is geschikt gemaakt voor wijnbouw. Het overige oppervlakte is gevuld met bossen, kurkbomen, olijfbomen, honing en een boerderij met verschillende dieren, onder andere ook de porco preto (Ibérico-varken).

Luisa Amorim zag dat dit terroir een bijzondere eigenschap had wat voor het verbouwen van druiven een bijzondere positieve bijkomstigheid is. De bodem ter plekke bestaat namelijk uit verschillende soorten leisteen en de hellingen hebben een hoogte van 300 tot 424 meter boven zeeniveau. Vanwege de steile hellingen besloot Luisa de wijngaarden aan te planten zoals dat in de Douro gebruikelijk is; wijnterrassen met stenen muurtjes, die strakke patronen vormen tegen de steile berghellingen. Tijdens het bouwen van de wijnterrassen kwamen maar liefst 24 microterroirs aan het licht binnen de genoemde 20ha.

In totaal zijn er 11 verschillende druivensoorten aangeplant, waarvan 65% blauwe druiven en 35% witte druiven. Ook de temperatuur is van grote invloed op de groei van de druiven. Het temperatuurverschil in de wijngaarden van Herdade Aldeia de Cima kan op een dag 20 graden zijn, zoals we ook zien bij de bekende regio van Nappa Valley. Dit bewijst maar weer eens hoe uniek dit geweldigde wijngebied is. En dat alles proef je terug in de wijn!

Bekijk meer wijnen van Herdade Aldeia de Cima
Herdade Aldeia de Cima