Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:

Kiezen voor Werkhovin

  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen

Altijd op de hoogte

Beaune Premier Cru A.C. Bastion Chanson

Beaune Premier Cru A.C. Bastion Chanson
Aantal:
€ 47,95 incl. BTW
  • Gratis afhalen in de winkel
  • Gratis verzending vanaf €125,-
  • Persoonlijk contact
  • 24 uur levering

Product informatie

Deze wijn is een blend van druiven afkomstig van geselecteerde percelen van de Premiers Cru wijngaarden van het Domaine (Beaune Clos du Roi, Beaune Clos des Marconnets, Bressandes Beaune, Beaune Teurons, Champimonts Beaune, Beaune Clos des Mouches Beaune Clos des Fèves en Monopole) die allen rijpen in het bastion. 

Artikel Perswijn mei/juni 2014: "In onze Bourgogneproeverij viel de kwaliteit van de wijnen van het huis Chanson al een paar keer op, in positieve zin. Het is duidelijk dat hier de afgelopen jaren hard is gewerkt aan de kwaliteit. Beaune-Bastion is een wat onbekendere 1er Cru, en kost de helft van de Clos de Fèves van hetzelfde huis. Hiermee heb je een heerlijke Bourgogne voor een buitengewoon nette prijs. De streek produceert niet veel wijn en de vraag is wereldwijd enorm. Hij heeft lekker fruit en sap, kersen, aardbeien, vanille, verleiding. Is mooi gerijpt, warm en zwoel in de afdronk."

Product eigenschappen

Jaar:
2014
Kleur:
Rode Wijn
Land:
Frankrijk
Streek:
Bourgogne
Druiven:
100% pinot noir
Smaak:
Fruitig rood
Serveertemperatuur:
Ca. 16 - 18°C
Classificatie:
Beaune Premier Cru AC
Alcoholpercentage:
13%
Wijnhuis:
Domaine Chanson
Geur:
Aroma's van rijp rood fruit
Drinken bij:
Deze rode Bourgogne gaat prima samen met diverse vlees- en wildpatés, kalfsvlees, gevogelte zoals parelhoender en vederwild (fazant, patrijs of kwartel) en niet te geprononceerde kaassoorten.