Menu
EUR
Hoe drink je limoncello? - Onze tips

Hoe drink je limoncello? - Onze tips

Door: Carina Werhoven Reacties: 0

Limoncello is uitgegroeid tot één van de hipste en populairste zomerse drankjes van het moment. De Italiaanse citroenlikeur is een heerlijke afsluiter van je diner of dé perfecte verfrissing op een zonnig terras. Maar wat is nou eigenlijk dé beste limoncello? En hoe drink je limoncello in optima forma? Ontdek er alles over!

Dé lekkerste limoncello: een kwestie van smaak?

Over smaak valt niet te twisten. Maar over de smaak van de lekkerste limoncello wel! Want bij echt lekkere limoncello draait alles om de juiste balans. Je bent namelijk op zoek naar een goede balans tussen die frisse kenmerkende citroensmaak en het juiste alcoholpercentage. De lekkerste limoncello mag daarnaast geen bittere afdronk hebben. Heel belangrijk is trouwens dat je die beste limoncello wel op de juiste manier drinkt. Hier komen we zo nog even op terug.

Limoncello bewaren in de vriezer

Bewaar limoncello altijd in de vriezer, want de beste limoncello is ijskoud het lekkerst! Dankzij het hoge alcoholpercentage bevriest de limoncello niet. Wanneer je jouw limoncello in (of buiten) de koelkast bewaard kun je hem eventueel ook met een ijsklontje drinken.

Bewaar ook de bijhorende limoncello glaasjes in de vriezer. Zo behoudt de limoncello zijn temperatuur bij het inschenken.

Onze tip: Drunken Monkey! 

Onze favoriete limoncello is zonder twijfel de (uit ons eigen land afkomstige) Limoncello van Drunken Monkey! Een handgemaakte citroenlikeur van Melissa Oosten en Titus Meijer uit het Drentse Peize. Drunken Monkey won onlangs (voor het tweede jaar op rij) 2x goud op de China Wine & Spirits Awards in Hong Kong. De grootste wijn- en sterke drank competitie ter wereld. Deze CWSA prijs is de meest prestigieuze prijs die je op het gebied van sterke drank kunt winnen.

Drunken Monkey Limoncello

Ook mooi meegenomen: de limoncello van Drunken Money heeft aanzienlijk minder suikers t.o.v. andere merken. En is er in een variant met een lager alcoholpercentage - 25% alcohol in plaats van (gemiddeld) 30-35%.

Hoe drink je limoncello?

Limoncello drink je ten eerste dus ijskoud! Dan is de citroensmaak en stroperigheid op z’n best. Het beste kun je limoncello puur drinken. Naar onze smaak dan, en die verschillen zo nu dan. Maar limoncello kun je ook heel goed mixen. De bekendste limoncello mixvarianten zijn die met tonic, 7up/Sprite of prosecco.

Maximale houdbaarheid

De maximale houdbaarheid van een ongeopende fles limoncello is langer dan één jaar. Controleer altijd even het etiket indien je fles al langere tijd hebt staan. Na verloop van jaren kan de smaak en kleur gaan afwijken. Over het algemeen is de regel: Hoe hoger het alcoholpercentage, hoe langer je een sterke drank kunt bewaren.

Gemiddelde prijs

De prijs van (goede) limoncello ligt meestal tussen de 15 en 25 Euro. Prijsbepalend hierin zijn het merk en natuurlijk de grootte van de fles. Bij Werkhovin bestel je al een kleine fles Drunken Monkey limoncello Citroenen limoncelloPiccolo (van 0,2 L) voor €12,99.

Cadeautip! Limoncello cadeau geven? Lees dan ook ons blog over deze complete limoncello cadeaupakketten. Of bekijk hier het volledige limoncello en likeuren assortiment van Werkhovin.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »