Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:

Kiezen voor Werkhovin

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen

Altijd op de hoogte

Inschrijven nieuwsbrief

Bolgheri Ruit Hora DOC

Bolgheri Ruit Hora DOC
Aantal:
€ 31,75 incl. BTW
  • Gratis afhalen in de winkel
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Persoonlijk contact

Product informatie

Toscane is de bekendste wijnstreek van Italië, met als bekendste wijn de Chianti en als bekendste druivensoort de sangiovese. Hoewel de wijnbouw in Toscane dateert van vóór de Middeleeuwen, kent deze wijnstreek pas sinds de jaren '70 een classificatiesysteem. De hoogste classificatie luidt D.O.C.G., daarop volgt D.O.C. en vervolgens I.G.T.
Bolgheri behoort tot de meest kwalitatieve streken van Italië. 

Sinds 2003 is Franciacorta producent Berlucchi de trotse eigenaar van dit kleine hoogstaande domein. De druivenrassen worden per ras gevinifieerd om zo de specifieke karakter- & terroir eigenschappen maximaal te ontplooien. Verdere rijping is op nieuw eiken gedurende 6 tot 8 maanden. Krachtige, complexe wijnen in een blend van merlot, cabernet sauvignon en syrah. 

Manuele oogst in kleine bakjes van maximum 12 kg.Vinificatie: Onmiddellijk na de oogst volgt het ontristen en is er een zachte persing om met de beste sappen te kunnen werken. De alcoholische gisting vindt plaats in roestvrijstalen vaten

Na de gisting worden de apart gevinifieerde most overgeheveld in eiken vaten waarin hij de malolactische vergisting ondergaat en een rustperiode krijgt van 12 maanden. Nadien volgt er de samenstelling van de blend en krijgt de wijn nog een rustperiode van 6 maanden in de fles.
Bolgheri staat synoniem voor Bordeauxblends. 

De Ruit Hora is dus een blend van 70% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon en 10% Petit Verdot. De wijn is diep rood gekleurd en kent een mooie traanvorming. De neus geeft voornamelijk rood fruit, braam, zwarte kersen en cassis. Na walsen ontdekken we een snuifje tabak, kaneel, drop en balsamico. Op de tong vinden we vooral een prachtig uitgebalanceerde wijn die het mooie van de neus enkel maar benadrukt.

Product eigenschappen

Jaar:
2013
Kleur:
Rode Wijn
Land:
Italië
Streek:
Toscane
Druiven:
70% merlot, 20% cabernet sauvignon, 10% petit verdot
Smaak:
Rood | Stevig & Krachtig
Serveertemperatuur:
Ca. 16 - 18°C
Classificatie:
Bolgheri DOC
Alcoholpercentage:
13,50%
Wijnhuis:
Caccia al Piano
Geur:
rood fruit, braam, zwarte kersen en cassis
Drinken bij:
De typische ragout van everzwijn die je daar kan vinden zou één van de vele perfecte begeleiders zijn. Verder mag je ook denken aan een stevige T-bone steak, eend of lamsvlees.