Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:

Kiezen voor Werkhovin

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen

Altijd op de hoogte

Inschrijven nieuwsbrief

Bollinger La Grande Année Brut Rosé 2005

Bollinger La Grande Année Brut Rosé 2005
Aantal:
€ 144,95 incl. BTW
  • Gratis afhalen in de winkel
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Persoonlijk contact

Product informatie

Champagne Bollinger maakt enkel in zeer goede jaren een jaartal champagne, genaamd Champagne Bollinger La Grande Année Brut. Een samenstelling van pinot noir en chardonnay, uitsluitend uit eigen Premier en Grand Cru wijngaarden afkomstig. 

De eerste vergisting vindt plaats in houten vaten en gedeeltelijk op RVS tanks. Ongeveer 6 maanden later worden ze geblend tot één creatie: La Grande Année. 

Tijdens de tweede vergisting wordt de wijn getransformeerd van een stille wijn naar een echte champagne. La Grande Année rijpt minimaal 5 jaar onder een echte kurk. Het dégorgeren geschiedt volledig met de hand, de datum waarop dit gebeurt staat op het rugetiket vermeld. Dit jaar minus het jaartal van de oogst is de werkelijke leeftijd van de champagne. 

Door toevoeging van ongeveer 8% pinot noir uit Bollinger's eigen Grand Cru wijngaard 'La Côte aux Enfants' wordt de La Grande Année een La Grande Année Rosé. Champagne Bollinger kiest ervoor om deze pinot noir apart op te voeden om de kwaliteit hiervan beter te kunnen bewaken. Ook deze pinot noir dient van hetzelfde oogstjaar afkomstig te zijn. 

Een zeer fraaie en complexe rosé. Met in de geur aardbeien en klein rood fruit. Zeer fijne en parelende mousse. Breed van smaak, mooie fruitige stijl met een goede structuur. Top Klasse!

Product eigenschappen

Jaar:
2005
Kleur:
Mousserende Wijn
Land:
Frankrijk
Streek:
Champagne
Druiven:
70% pinot noir, 30% chardonnay
Smaak:
Mousserend | Complex
Serveertemperatuur:
Ca. 8 - 10°C
Classificatie:
Appellation Champagne Controlee
Alcoholpercentage:
13,50%
Wijnhuis:
Champagne Bollinger
Geur:
Aardbeien, klein rood fruit
Drinken bij:
Heerlijk bij mooie salades met kreeft of krab. Uiteraard een goede combinatie met oesters en diverse gerechten met aardbeien., , Wat dacht u van verse aardbeien met een champagnesabayon of een feestelijke aardbeientaart.