Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:

Kiezen voor Werkhovin

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen

Altijd op de hoogte

Inschrijven nieuwsbrief

Bollinger La Grande Année Brut

Bollinger La Grande Année Brut
Aantal:
€ 124,95 incl. BTW
  • Gratis afhalen in de winkel
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Persoonlijk contact

Product informatie

Champagne Bollinger maakt enkel in zeer goede jaren een jaartal champagne, genaamd Champagne Bollinger La Grande Année Brut. Een samenstelling van pinot noir en chardonnay, uitsluitend uit eigen Premier en Grand Cru wijngaarden afkomstig. 

De eerste vergisting vindt plaats in houten vaten en gedeeltelijk op RVS tanks. Ongeveer 6 maanden later worden ze geblend tot één creatie: La Grande Année. 

Tijdens de tweede vergisting wordt de wijn getransformeerd van een stille wijn naar een echte champagne. La Grande Année rijpt minimaal 5 jaar onder een echte kurk. Het dégorgeren geschiedt volledig met de hand, de datum waarop dit gebeurt staat op het rugetiket vermeld. Dit jaar minus het jaartal van de oogst is de werkelijke leeftijd van de champagne. 

Complex glas. Rijk geurend en goud geel van kleur. Zeer fijne en weelderige mousse. Prachtig breed van smaak met kenmerken van appel, brioche brood, paddenstoelen, geroosterd brood en aangenaam citrus. Opent zich gedurende de tijd dat deze in het glas zit. Niet voor niets de favoriete Champagne van menig kenner en al jaren 'James Bond's favourite choice'...

Product eigenschappen

Jaar:
2007
Kleur:
Mousserende Wijn
Land:
Frankrijk
Streek:
Champagne
Druiven:
65% pinot noir, 35% chardonnay
Smaak:
Mousserend | Complex
Serveertemperatuur:
Ca. 8 - 10°C
Classificatie:
Appellation Champagne Controlee
Alcoholpercentage:
13,50%
Wijnhuis:
Champagne Bollinger
Geur:
Tonen van appel, brioche brood, paddenstoelen, geroostered brood en citrus.
Drinken bij:
Een grootse champagne voor feestelijke gebeurtenissen. Een uitstekende begeleider van gerechten variërend van zwezerik, coquilles, kreeft, gevogelte, kalfsfilet, crème brulée, tarte tatin en geiten- en witschimmelkazen.