Aan het einde van de 19e eeuw werd het familiebedrijf gestart door Francesco Rocca met slechts bulkwijn. Rond 1936 heeft zon Angelo het wijnbedrijf verder uitgebouwd en de wijnproductie naar een ander niveau getild door een wijnkelder te bouwen in Nardò, Puglia.
In de jaren zestig van de vorige eeuw nam Ernesto, de zoon van Angelo het roer over en investeerde in de eerste bottellijn en begon met de distrubitie van wijnen onder het label Rocco. Wat minder lang geleden, in 1999, werd een wijngaard in het hart van Salento toegevoegd aan het wijnareaal. Maar het wijnvirus had de familie goed te pakken en werd ook naar uitbreiding gekeken buiten Puglia.
Inmiddels is de familie Rocca ook trots groot aandeelhouder van het historische wijnhuis Dezzani in Piëmonte, waarmee op dit moment de 5e generatie van de familie nieuwe markten aanboort.
De wijnen van Rocca Vini worden hout gerijpt, maar naast de aanwezigheid van eiken vaten beschikt men tevens over de meest moderne technieken om prachtige wijnen te maken die inmiddels naar 40 landen worden geëxporteerd.