Op Sicilië heeft sinds het begin der tijden al wijnbouw plaatsgevonden, zij het op iets primitivier wijze dan wat Cantina Cellaro vandaag de dag pleegt te doen. Al decennia lang maakt de cantina heerlijke wijnen, maar de echte groei dateert van recentere datum. Sinds de dag dat Cantina Cellaro onderdeel uitmaakt van het grote Farnese Vini is Cantina Cellaro uitgegroeid tot een corporatie van honderden wijnmakers die in totaal beschikken over zo'n 1700ha wijngaard areaal. Het totale oppervlak is door alle wijnboeren in kaart gebracht en geclassificieerd, waardoor men beter in staat is om elke druif op het voor de druif beste terroir te laten groeien.
Overigens is Farnese Vini bij Werkhovin al jaren een bekend huis. Wijnen als Luccarelli Negroamaro, Primitivo of Il Bacca Old Vines Primitivo behoren al vanaf de start van Werkhovin tot de hardlopers in het assortiment. De wijngaarden van Cantina Cellaro strekken zich uit op een hoogte tussen 300 en 600 meter boven de zee, op bodems die perfect zijn voor het verbouwen van druiven. Kenmerkend voor het gebied zijn de prachtige bergen die het meer van Arancio omringen. Uiteraard heeft de aanwezigheid van de bergen en het meer ook de nodige invloed op de wijngaarden.
Met volledig respect voor de natuur verbouwt de cantina hier de grillo, nero d'Avola en syrah druiven, hierbij gebruik makend van natuurlijke energiebronnen. Op de heuvels geplaatste windturbines zorgen hierbij niet alleen voor energie, maar doordrenken de lucht met natuurlijke geuren, die ook zijn invloed heeft op de druiven. Meer zoals de Franse garrique....zoals ze zelf zeggen: "een hemelse plek".
Laat je meevoeren naar deze hemelse plek! Schenk een fijn glas Bacaro Grillo of Nero d'Avola in en waan je op Sicilië: