Glanzende robijnrode kleur. Rijp rood fruit stuift uit het glas. Aardbeien, kersen, frambozen en braambessen begeleidt door een zuiderse kruidigheid en een vleugje peper. Typisch bittertje geeft de wijn structuur en karakter. Lees meer.
Glanzende robijnrode kleur. Rijp rood fruit stuift uit het glas. Aardbeien, kersen, frambozen en braambessen begeleidt door een zuiderse kruidigheid en een vleugje peper. Een typisch bittertje geeft de wijn extra structuur en karakter. Voor de liefhebbers van aangenaam fruitige wijnen die zich lekker in de mond zetten.
Mediterraan klimaat met warme, droge zomers en eerder koude en vrij vochtige winters. De nabijheid van de Apennijnen zorgt voor afkoeling en neerslag.
Ondergrond
De heuvels van Abruzzo, de uitlopers van de Apennijnen. Harde ondergrond, die naast klei ook veel kalk bevat.
Deze Italiaanse rode wijn wordt gemaakt van 90% montepulciano en ongeveer 10% sangiovese. Na de pluk en persing worden de druiven gefermenteerd in RVS vaten onder gecontroleerde temperatuur. De wijn rust dan nog een klein jaar verder waarna hij gebotteld wordt.