• Gratis verzending in 🇳🇱 vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen
Casa Silva Reserva Viognier

Casa Silva Reserva Viognier

Vegan (friendly)
Voor de viognier is Lolol een ideale plek. Deze druif heeft warm weer nodig om te rijpen, maar de frisheid van de oceaan die je hier voelt, in het westelijke deel van Colchagua Valley, is van groot belang voor een juiste zuurgraad in de wijnen.

De druiven worden met de hand geplukt op het Lolol-estate van Casa Silva. Bij binnenkomst in de kelder vindt nog een tweede, handmatige selectie plaats. De druiven worden direct geperst en ondergaan een gisting van ongeveer drie weken op 16 graden. 10% van de wijn rijpt nog drie maanden op barriques van Frans eiken, voor een vleugje vanille.

Lek­ker aro­matisch, sinaasappel, abrikoos, rijkdom, gul en open, geparfumeerd, grapefruit, manda­rijn, lichte tinteling, fijne zuren.
  • Jaar
    Jaar: 2018
  • Smaak
    Smaak: Wit | Fris
  • Classificatie
    Classificatie: DO Colchagua Valley
  • Drinken bij
    Drinken bij: Perfect gezelschap van de Aziatische keuken; denk aan sushi, sashimi of kip teriyaki. Mooie combinatie met garnalen met knofloop en tonijntartaar met een vleugje wasabi.
€ 11.50
Per fles: € 11.50
Vandaag besteld, binnen 3 tot 5 werkdagen verstuurd.
€ 11.50
Per fles: € 11.50
Vandaag besteld, binnen 3 tot 5 werkdagen verstuurd.
  • Gratis afhalen in de winkel
  • Gratis verzending in 🇳🇱 vanaf € 50,-
  • Persoonlijk contact
  • Specificaties
  • Wijnhuis

Specificaties

  • Jaar: 2018
  • Kleur: Witte Wijn
  • Land: Chili
  • Streek: Colchagua Valley
  • Druiven: 100% viognier
  • Smaak: Wit | Fris
  • Serveertemperatuur: Ca. 8 - 10°C
  • Classificatie: DO Colchagua Valley
  • Alcoholpercentage: 13%
  • Wijnhuis: Casa Silva
  • Geur: Lek­ker aro­matisch, sinaasappel, abrikoos, rijkdom, gul en open, geparfumeerd
  • Drinken bij: Perfect gezelschap van de Aziatische keuken; denk aan sushi, sashimi of kip teriyaki. Mooie combinatie met garnalen met knofloop en tonijntartaar met een vleugje wasabi.

Wijnhuis

Casa Silva
Casa Silva is een uniek wijnbedrijf. Vooral uniek omdat het nog een echt familiebedrijf is. En omdat de familie zelf ook de dagelijkse leiding heeft. Mario Pablo Silva is inmiddels zelfs de vijfde generatie die verantwoordelijk is voor het bedrijf, dat in 1892 werd opgericht.

Geheel volgens de Chileense trend heeft ook Casa Silva bij de aanplant van zijn wijngaarden de afgelopen jaren veel meer het accent gelegd op terroir. De oorsprong van het estate vinden we direct naast de weg van Santiago naar het zuiden, bij het stadje San Fernando, in het dorpje Angostura. Daar staat ook nog altijd de prachtige, historische bodega. Deze ligging had puur logistieke redenen: vervoer buiten de hoofdweg was aan het einde van de 19e eeuw lastig. Maar hier is het dal vlak en het weer behoorlijk warm. Eigenlijk te warm voor de meeste druiven, en qua ondergrond te rijk. Liefst vier nieuwe projecten, op verschillende plekken, moesten veel meer het accent leggen op het juiste terroir. Eerst werd een wijngaard aangelegd in Los Lingues, direct aan de voet van de Andes.
 

Casa Silva Wijn



Door de intense zon en de grotere temperatuurverschillen aan de voet van de Andes is dit een ideale plek voor de carmenère, de meest Chileense van de blauwe druiven. In Lolol, meer naar het westen in Colchagua Valley, is het koeler, en daar staan Rhônedruiven als viognier en syrah, die het hier perfect doen. Nog verder westelijk, op acht kilometer van de oceaan, vinden de zeer koele wijngaarden van Paredones, met onder andere pinot noir, sauvignon blanc en chardonnay. Het laatste nieuwe project vinden we ver naar het zuiden bij Lago Ranco.

Bekijk meer wijnen van Casa Silva
Casa Silva