Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:

Kiezen voor Werkhovin

  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen

Altijd op de hoogte

Château Maison Blanche

Château Maison Blanche
Aantal:
€ 21,95 incl. BTW
  • Gratis afhalen in de winkel
  • Gratis verzending vanaf €125,-
  • Persoonlijk contact
  • 24 uur levering

Product informatie

Maison Blanche is een van de mooiste wijnhuizen van Montagne. De witstenen 19e eeuwse woning wordt omringd door een park en wijngaarden. Een batterij traditionele kuipen, een onderaardse kelder en een van de
mooiste fustenkelders van de streek geven blijk van een traditionele werkwijze. Het hoge aandeel ijzer en kalksteen resulteert in een aanplant van 50% Cabernet Franc (aangevuld door 50% Merlot). Vanaf 2005 wordt er
biologisch gewerkt.

Het domein is eigendom van Despagne-Rapin. In1938 werd het domein aangekocht door Louis Rapin, die de zaken in 1959 overdroeg aan zijn dochter Françoise en haar echtgenoot Gerard Despagne.

De wijn valt te typeren als een authentieke bewaarwijn, op haar best na 7 jaar, maar is ook in haar jeugd (tussen de 2 en 4 jaar oud) zeer smaakvol.

Diepe robijnrode kleur met donkere kern, helder. Karakteristieke en zuivere geur met tonen van rijp donkerrood fruit, tabak, mokka en aarde (duidelijke invloed van terroir). Rijke, evenwichtige wijn, tikje boers, rijp fruit, versmolten tannines en lichte specerijen in de smaak. Een lange, ronde afdronk.

Product eigenschappen

Jaar:
2011
Kleur:
Rode wijn
Land:
Frankrijk
Streek:
Bordeaux
Druiven:
50% cabernet franc, 50% merlot
Smaak:
Stevig rood
Serveertemperatuur:
Ca. 16 - 18 °C
Geur:
Tonen van rijp donkerrood fruit, tabak, mokka en aarde.
Classificatie:
A.C. Montagne Saint Emillion
Drinken bij:
Een rijke wijn die het beste combineert met gebraden, gegrild of gestoofd rood vlees. Verder heerlijk bij haas en ree en smaakvolle kazen.