Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:

Kiezen voor Werkhovin

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen

Altijd op de hoogte

Condrieu A.C. "Amour de Dieu" Jean Luc Colombo

Condrieu A.C.
Aantal:
€ 47,00 incl. BTW
  • Gratis afhalen in de winkel
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Persoonlijk contact

Product informatie

Lichtgeel van kleur met goud/roze gloed. Frisfruitig en lieflijk in de geur. Meloen en peer. Hele zachte fruitige aanzet. Filmend. Rijpe aanzet en een enorme smaakontplooing. Mollig, bijna vettig in de mond. Bitterzoetje en heel veel lengte., Jean-Luc Colombo vestigde zich in 1982 in Cornas, in de Noordelijke Rhône, aanvankelijk als apotheker. Als groot wijnliefhebber had hij naast zijn studie farmacie in Montpellier de opleiding tot oenoloog gevolgd. De wijnen van Cornas hadden van oudsher een grote reputatie. Toch lagen sommige van de mooiste (maar steile en dus moeilijk te bewerken) percelen binnen de kleine appellation er verwaarloosd en verlaten bij. Daarom besloten Jean-Luc en zijn vrouw Anne (eveneens oenoloog) enkele jaren later zo'n wijngaard te kopen en de appellation Cornas nieuw leven in te blazen. Ook heeft hij, door zijn werk als consultant voor een 50-tal domaines in de hele Rhonevallei, toegang tot de oogst van ruim 1200 ha, waaruit hij zijn eigen strenge selecties kan maken. Zijn wijnen vallen op door hun elegantie en complexiteit en hun prachtige evenwicht tussen mineraliteit, alcohol en tannine: fraicheur met structuur. Kortom, wijnen van een gepassioneerd wijnliefhebber, gemaakt voor andere wijnliefhebbers.

Product eigenschappen

Jaar:
2014
Kleur:
Witte Wijn
Land:
Frankrijk
Streek:
Rhône
Druiven:
100% viognier
Smaak:
Vol wit
Serveertemperatuur:
Ca. 8 - 10°C
Classificatie:
Condrieu AC
Alcoholpercentage:
13%
Wijnhuis:
Jean-Luc Colombo
Geur:
meloen en peer
Drinken bij:
Echte eetwijn: gevogelte, kalfsvlees en gebakken kalfslever met een zachte madeirasus en bij wild (niet te uitgesproken of krachtig van smaak) maar misschien wel het mooist bij ganzen- of eendenlever.