Diep robijnrood van kleur en heeft een intense neus met aantrekkelijke zwart fruit aroma's en hints van viooltjes, peper en andere kruiden. Fruitige smaak, met aangename frisheid. Volle wijn, levendig, met veel structuur. Soepele stijl, lange afdronk. Lees meer.
Deze Rhône blend wordt gemaakt van 50% grenache, 30% syrah, 10% mourvèdre, 5% cinsault en 5% carignan en zijn afkomstig uit het zuidelijke deel van de appellation, direct rondom het domaine zelf. De bodem ter plaatse bestaat uit een schrale kalk-zandsteen bodem met veel kiezelstenen. Na de deels handmatige oogst worden de steeltjes verwijderd om al te strenge bitters in de wijn te voorkomen. Hierna volgt vergisting op een temperatuur die schommelt tussen de 24˚C en 28˚C. De schilletjes weken ruim 2 weken mee. Als dit hele proces klaar is volgt een periode rijping in betonnen cuves die in totaal minstens 1 tot 1,5 jaar in beslag neemt.
Vacqueyras Rouge is diep robijnrood van kleur en heeft een intense neus met aantrekkelijke zwart fruit aroma's en hints van viooltjes, peper en andere kruiden. De smaak is eveneens fruitig, met aangename frisheid. De wijn is vol en levendig, met veel structuur. De soepele stijl met een lange afdronk.
Domaine Brunely is gelegen in Sarrians, een klein dorpje in de Vaucluse, tussen de Rhône en de Ventoux. Het domein geniet van een kalk-klei plateau dat zich nog net bevindt op de appellatie van Vacqueyras, hun belangrijkste produktie. In 1990 nam Charles Carichon het domein over van zijn vader. Hij voerde meteen een drastische renovatie door van accomodaties, apparatuur en materialen om de wijnen een modern en hedendaags karater te geven.
Met de jaren werden ook wijngaarden bijgekocht op de appellaties van Ventoux, Cairanne, Gigondas en Châteauneuf-du-Pape. Ondanks dat ze geen officiëel biologisch certificaat hebben, werken zij wel veelal volgens dezelfde technieken en proberen andere ingrepen tot een minimum te beperken. Verwacht hier lekkere, zuivere en smakelijke stijlen die u met zijn aangename prijs zullen overtuigen.