• Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen
Jansz Premium Cuvée

Jansz Premium Cuvée

De druiven voor de wijn komen voornamelijk uit Tasmanië. Dit eiland ten zuiden van Australië is een stuk koeler dan het continent. De wijngaarden krijgen koeling door de Antarctische wind uit het zuiden. De koeling is nodig om zoveel mogelijk frisheid en natuurlijke zuren in de wijn te krijgen. Het geheel is opgezet door het Franse Champagnehuis Roederer (bekend van Cristal) maar tegenwoordig is het van Australische kwaliteitsproducent Yalumba. 

De wijn wordt volgens de Méthode Traditionelle. gemaakt, hetzelfde principe als in de Champagne streek. De wijn krijgt een tweede gisting op fles zodat er een zachte verfijnde mousse ontstaat. Citrus en kamperfoelie in een perfect geurig begin. Ook in de smaak vervolgt citrus samen met rijpe appel haar weg. De gistrijping op fles vertaald zich in aroma's van nougat en geroosterde amandelen. De finish is lang, mooi met cream en gelukzalig.
  • Smaak
    Smaak: Mousserend | Fris & Fruitig
  • Classificatie
    Classificatie: Pipers River region - Tasmania
  • Drinken bij
    Drinken bij: Te serveren als aperitief of bij oesters en andere schelp-en schaaldieren.
€ 22.95
Per fles: € 22.95
Vandaag besteld, binnen 1 tot 2 werkdagen verstuurd.
€ 22.95
Per fles: € 22.95
Vandaag besteld, binnen 1 tot 2 werkdagen verstuurd.
  • Gratis afhalen in de winkel
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Persoonlijk contact
  • Specificaties
  • Wijnhuis

Specificaties

  • Kleur: Mousserende Wijn
  • Land: Australië
  • Streek: Tasmanië
  • Druiven: 60% chardonnay, 40% pinot noir
  • Smaak: Mousserend | Fris & Fruitig
  • Serveertemperatuur: Ca. 8 - 10°C
  • Classificatie: Pipers River region - Tasmania
  • Alcoholpercentage: 12%
  • Wijnhuis: Jansz
  • Geur: citrus, kamperfoelie, rijpe appel
  • Drinken bij: Te serveren als aperitief of bij oesters en andere schelp-en schaaldieren.

Wijnhuis

Jansz
De naam Jansz is een eerbetoon aan de Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel Janszoon Tasman, die in 1642 tijdens zijn reis in dienst van de VOC, Tasmanië ontdekte. Jansz dat in 1975 opgericht werd, droeg eerste de naam van Tasman’s schip, De Heemskerk.

Het klimaat in de wijngaarden van de Heemskerk bleek erg veel overeenkomsten te hebben met het klimaat in de Champagne streek. In 1986 bundelde Heemskerk Wines zich met het beroemde Champagne wijnhuis Roederer om de eerste Tasmaanse mousserende wijnen te produceren.

In 1997 kocht de familie Hill-Smith, eigenaar van Yalumba Winery, de wijngaarden en begon de reis die van Jansz Tasmania het meest gewaardeerde wijnhuis met mousserende wijnen in Australië maakte.

De wijngaarden van Jansz liggen in de Pipers Rivers regio. Het is een koele regio op het eiland die ook wel bekend staat als ‘Sparkling Tasmania.’ De zeewind zorgt ervoor dat de temperatuur niet te ver daalt. Hierdoor wordt het risico op vorst geminimaliseerd. In de zomer worden de druiven langzaam gerijpt. Dit zorgt voor intense wijnen met een verfijnde smaak.

Natalie Fryar wist al van jongs af aan dat ze wijnmaker wilde worden. In 2001 begon Natalie bij Jansz Tasmania nadat ze bij andere wijnbedrijven een naam had gemaakt als wijnmaker van de hoogst gewaardeerde wijnen van Australië. Sinds haar komst is ze essentieel geweest voor de reputatie van Jansz als mousserende wijn specialist.

Bekijk meer wijnen van Jansz
Jansz