Lichtgeel van kleur met een fijne groene schittering. Delicate aroma's van groene appel, pompelmoes, witte peper en een vleugje kruiden. Levendig en fris karakter. Fijne kruiden en specerijen. In de smaak minerale tonen, lange en levendige afdronk. Lees meer.
De wijngaarden van Landhaus Mayer zijn laag gelegen rondom de hoofdstad Wenen. De bodem ter plaatse heeft een wisseld gehalte aan kalk, gemend met leem en zand. Deze gevarieerde bodem maakt het erg geschikt voor het verbouwen van verschillende druivenrassen. Het klimaat rondom Wenen is, ondanks de afwezigheid van een zee, geen uitgesproken landklimaat. De winters zijn er koud, maar minder dan in koud dan in de rest van Oostenrijk. In het najaar kan het veel regenen en de zomers zijn gematigd warm. Men spreekt daarom liever van een gematigd zeeklimaat.
De grüner veltliner druiven worden met de hand geplukt en op een temperatuur (17-18°C) gecontroleerde manier vergist op inox roestvrij staal. Daarna rust de Landhaus Mayer Grüner Veltliner nog enkele weken verder op zijn lie. Na ca. 3-4 maanden wordt de wijn gebotteld.
Deze grüner veltliner van Landhaus Mayer is lichtgeel van kleur met een fijne groene schittering. Delicate aroma's van groene appel, pompelmoes, witte peper en een vleugje kruiden. In de mond openbaart hij zich als een levendig en fris karakter. Fijne kruiden en specerijen. De smaak van Landhaus Mayer Grüner Veltliner bevestigt dit met veel minerale tonen en een lekker lange en krokante en levendige afdronk.
In de eerste plaats een heerlijk aperitief. Maar Landhaus Mayer Grüner Veltliner is ook culinair een veelzijdige gezel die heerlijk samen gaat met luchtige salades, rauwe/gerookte zalm met soya sausje/mierikswortel bereidt, zachte tot medium gerijpte kazen, zeevruchten tot zelfs gevogelte toe. Ook ideaal voor gebakken of gegrild vlees, gekookt rundvlees of vegetarische gerechten, is ook geweldig voor een snack of tijdens de picknick.
Award: 88 ptn Falstaff Weinguide