Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:

Kiezen voor Werkhovin

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen

Altijd op de hoogte

Langlois Crémant de Loire Rosé L'Ambition

Langlois Crémant de Loire Rosé L'Ambition
Aantal:
€ 17,85 incl. BTW
  • Gratis afhalen in de winkel
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Persoonlijk contact

Product informatie

Door het hart van Frankrijk stroomt de langste rivier van dit land: de Loire. De eerste echt belangrijke wijngaarden liggen aan de oevers bij Pouilly-sur-Loire (Pouilly Fumé) en Sancerre. Verder stroomafwaarts volgt het wijngebied Touraine (Vouvray, Chinon, Bourgueil) en iets verder op de linkeroever het kleine wijnstadje Saumur, met zijn prachtige kasteel hoog op een heuvel. Vlak voor de Loire de oceaan instroomt liggen de wijngaarden van de beendroge Muscadet. 

Het gerenommeerde wijnhuis Langlois-Chateau werd in 1885 opgericht en is in handen van Société Jacques Bollinger. Men produceert een breed gamma aan Loirewijnen en crémants volgens de voorwaarden van 'Terra Vitis'. Dit biologische keurmerk draagt in de wijnbouw de 'production viticole raisonnée' uit ofwel het bedrijven van wijnbouw met groot respect en aandacht voor de natuur: de druiven van het domein worden, verbouwd zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en vervolgens met de hand geplukt. 

Frisse zalmrose kleur. Zuivere en frisse geur van rood fruit zoals aardbeitjes en bessen. Verfijnde mousse. Mooie lange en frisse afdronk.

Product eigenschappen

Kleur:
Mousserende Wijn
Land:
Frankrijk
Streek:
Loire
Druiven:
100% cabernet franc
Smaak:
Mousserend, fris en fruitig
Serveertemperatuur:
Ca. 8 - 10°C
Classificatie:
AC Crémant de Loire
Alcoholpercentage:
12%
Wijnhuis:
Langlois-Chateau
Geur:
Zuivere en frisse geur van rood fruit zoals bosaardbeitjes en bessen.
Drinken bij:
Mooie presentatie als aperitief. Door zijn fruitige en rijke smaak kan deze wijn gedronken worden bij zowel koude als warme voorgerechten met vis- en witvleesgerechten. Ook heerlijk bij patisserie.