• Gratis verzending binnen Nederland vanaf €50,-
  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen
Wijnselectiehulp
Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:
Altijd op de hoogte
Wilt u door ons op de hoogte gehouden worden van onze acties en nieuwtjes?
Schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.

Wijn bij mosselen

Het mosselseizoen is weer begonnen! Mosselen zijn beschikbaar van juli tot april. Van mei t/m juni zijn er nauwelijks mosselen te krijgen omdat ze zich dan voortplanten en de kwaliteit van de mosselen dan een stuk minder is. 

Mosselen zijn erg geschikt om met wijn te bereiden. Op een traditionele manier bereid met een groente bouquet en witte wijn blijft altijd erg smakelijk. BIj deze combinatie blijft de authentieke smaak van de mosselen mooi overeind. Omdat een mossel snel alle geur- en smaakstoffen opneemt van de ingrediënten die je er in de pan aan toevoegt is het fijn als je de wijn die je erbij gaat drinken ook in de pan doet.
Lees meer
Esk Valley | Range | Pinot Noir
Nieuw-Zeeland
€ 13.95
Weingut Knewitz Riesling Gutswein trocken
Duitsland
€ 12.95
Bourgogne Chardonnay Vignerons de Bel Air
Frankrijk
€ 13.95
Salcuta Sauvignon Blanc
Moldavië
€ 6.50
Brazin Old Vine Zinfandel
Verenigde Staten
€ 15.95
Alleen te bestellen per 6 flessen
Weingut Knewitz Weisser Burgunder trocken
Duitsland
€ 12.95
Florie Rouge - Les Vignerons du Roy René
Frankrijk
€ 7.45
Per 6 flessen: € 8.95 NU: € 7.45
Per fles: € 8.95
Bellingham The Bernard Series Old Vine Chenin Blanc
Zuid-Afrika
€ 14.95
Astobiza Txakoli
Spanje
€ 14.95
Aveleda Alvarinho
Portugal
€ 9.95
Aveleda Loureiro & Alvarinho
Portugal
€ 8.95
Boal de Arousa Albarino
Spanje
€ 11.75
Bij een traditionele bereiding met ui, wortel, prei, bleekselderij en peterselie past een frisse, zachte witte wijn prima. Denk bijvoorbeeld aan onze op vat gerijpte sauvignon blanc van Alceño, of de weisser burgunder van Weingut Knewitz.Recept wijn bij mosselen

Persoonlijk vind ik een pittigere bereiding altijd erg lekker. Met een spaans pepertje, knoflook en chorizo. Een licht gekoelde rode wijn doet het dan prima. Bij deze Spaanse variant kies ik het liefst voor een lichtere rode wijn zoals de pinot noir van Esk Valley of Salcuta Epizod Pinot Noir
 
Andere bereidingen en supplementen bij je mosselgerechten
Serveer je de mosselen met frietjes en sausjes? Kies dan voor een wat vollere, vettige wijn zoals een Meursault. Deze houtgelagerde Bourgogne chardonnay heeft een boterachtige smaak en combineert mooi met de sausjes. Wil je iets minder over de top en zoek je een chardonnay die iets vriendelijker geprijsd is? Ook die hebben we voor je, zoals de Louisvale Premium Chardonnay uit Zuid-Afrika
                                                
Naast de wijnen die ik hierboven genoemd heb, zijn er natuurlijk ook wat meer droog frisse, ziltige varianten. Het droog, frisse karakter van de Vinho Verde van Aveleda bijvoorbeeld. En onze Astobiza Txakoli, gemaakt van hondarrabi zuri en hondarrabi. Deze wijn is afkomstig uit Chacoli, wat ligt in het uitsterste puntje van het noord-westen van Baskenland. Typisch aan deze wijn is de ziltigheid die te danken is aan de invloed van de Atlantische Oceaan. Deze wijnen combineren mooi met een verfijnde, licht pikante bereiding van mosselen.