Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:

Kiezen voor Werkhovin

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen

Altijd op de hoogte

Inschrijven nieuwsbrief

Louisvale Chardonnay Chavant

Louisvale Chardonnay Chavant
Aantal:
€ 10,95 incl. BTW
  • Gratis afhalen in de winkel
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Persoonlijk contact

Product informatie

Op ca. 14 uur vliegen bij ons vandaan bevindt zich een land met een unieke geografische ligging: aan de ene kant de Atlantische Oceaan en aan de andere kant de Indische Oceaan, landinwaarts de nodige bergen en heuvels. De ligging is vanaf de evenaar gezien even ver als die van het Middellandse Zeegebied. Hierdoor is het klimaat erg gunstig, met veel zon en voldoende regen. 

Als je daarbij gevarieerde bodemcondities optelt ben je er zeker van dat hier prachtige wijnen verbouwd worden. Op minder dan 40 minuten rijden vanaf Kaapstad, aan de voet het Stellenbosch gebergte vinden we Louisvale Estate. Hier wordt sinds 1989 rode en witte wijn geproduceerd van uitstekende kwaliteit. De wijngaarden zijn op dusdanige manier aangeplant dat ze in de meest optimale condities kunnen groeien. De heuvels ten westen van de wijngaarden zorgen in de zomer voor een aangename schaduw en geven de druiven zo de kans om langzaam te rijpen wat in de wijn zorgt voor een intense en frisse fruitsmaak. 

De Chardonnay druiven voor deze wijn worden speciaal geselecteerd en met de hand geplukt. Het resultaat is een heerlijke smaak van rijp geel fruit, zachte vanilletonen en een lange afdronk. Een jaar na oogst op dronk, 4 maanden houtlagering. Tip: voor het uitschenken bij voorkeur 2 uur koelen.

Product eigenschappen

Jaar:
2018
Kleur:
Witte Wijn
Land:
Zuid-Afrika
Streek:
Stellenbosch
Druiven:
100% chardonnay
Smaak:
Wit | Fruitig
Serveertemperatuur:
Ca. 10 - 12°C
Classificatie:
W.O. Stellenbosch
Alcoholpercentage:
13,50%
Wijnhuis:
Louisvale
Geur:
Perzik en citrus
Drinken bij:
Gaat goed bij vis, kip en gerechten met varkensvlees en geroosterde groenten.