Granaatrood van kleur met diepere paarse schakeringen. Rijpe neus van pruimen en zwarte bessen in combinatie met florale tonen als lavendel en salie begeleid door een nobel vleugje vanille. In de mond wordt het fruitige karakter, rijpe en fijne tannine. Lees meer.
De druiven worden verbouwd in zowel de warmere mediterrane gebieden alsook de koelere kuststroken om een mooi evenwicht tussen structuur, frisheid en fruit te verkrijgen. Het fruit is afkomstig uit verschillende wijngaarden uit Napa, Sonoma en Mendocino (Kust) die worden geblend met wijngaarden uit Lodi en Paso Robles om een zo veelzijdig mogelijke Cabernet uit Californië aan te bieden.
De cabernet sauvignon druiven worden apart geperst en ondergaan een fermentatie op RVS vaten onder gecontroleerde temperatuur. Eerst koud en daarna onder hogere temperatuur. De wijn krijgt dan een volledige malolactische gisting op eigen gist. Daarna wordt de blend gemaakt en rijpt hij nog verder op een mix van Frans (90%) en Amerikaans (10%) eiken vaten, waarvan 10% nieuw.
Mon Frère Cabernet Sauvignon is granaatrood van kleur met diepere paarse schakeringen. Rijpe neus van pruimen en zwarte bessen in combinatie met florale tonen als lavendel en salie begeleid door een nobel vleugje vanille. In de mond wordt het fruitige karakter perfect ondersteund door rijpe en fijne tannine die een aangename structuur in de mond achterlaat en je nog even lekker laat nagenieten.