Helder robijnrood van kleur, met fijne aroma's van rood fruit en delicate kruiden. In de mond komt de elegantie van de vulkanische bodem naar boven. De tannines zijn zijdezacht, mooi in balans met een opvallend mineraal karakter. Lees meer.
De naam Nerello Mascalese is afgeleid van Mascali, een dorpje aan de voet van de Etna. Wijnmakers hebben onlangs de Nerello Mascalese nieuw leven ingeblazen, niet alleen op de hellingen van de Etna ( waar deze nu erg populair is) maar ook in andere regio’s van Sicilië. Om het karakter van deze druif volledig tot zijn recht te laten komen, heeft deze druif een belangrijk verschil tussen dag- en nachttemperatuur nodig gedurende de laatste periode van het rijpingsproces.
De druiven worden verbouwd op wijngaarden gelegen 400 mtr. boven zeeniveau volgens de Guyot-methode en worden rond eind september, begin oktober met de hand geplukt en in manden van 10-15kg vervoerd. Bij binnenkomst in de kelder worden de druiven ontsteeld en direct licht geperst. De most gist op de schillen, waarbij regelmatig remontage wordt toegepast. Als de vergisting klaar is, blijft de most nog 15 dagen in contact met de schillen waarbij nog een zeer zachte remontage wordt toegepast. De malolactische gisting gebeurt op natuurlijke wijze als de schillen van de most gescheiden zijn. De wijn blijft 6 tot 8 maanden op de fijne droesem, alvorens te worden gebotteld.
Nerello Mascalese is helder robijnrood van kleur, met fijne aroma's van rood fruit en deliate kruiden. In de mond komt de elegantie van de vulkanische bodem naar boven. De tannines zijn zijdezacht, mooi in balans met een opvallend mineraal karakter.