Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:

Kiezen voor Werkhovin

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen

Altijd op de hoogte

Inschrijven nieuwsbrief

Beoordeeld in Perswijn

Terug naar nieuws
In iedere editie van Perswijn, proeft en beoordeeld het proefpanel een aantal wijnen uit een bepaalde streek. Voor de maart/april editie viel de beurt aan streken aan de Adriatische Kust, dus ook wijnen uit de Marche werden onder de loep genomen.

"Voor dit nummer proefden we wijnen van de Adriatische kust van de Italiaanse laars, van de Marche, bij Ancona, tot het zuiden, dus via Abruzzo tot Puglia. De ligging langs de kust is de rode draad, maar uiteraard is het klimaat in het zuiden warmer dan in het noorden. Marche is de meest noordelijke regio en vormt de overgang van Toscane, dat op dezelfde hoogte ligt, naar Abruzzo. Je vindt er dan ook sangiovese uit Toscane naast montepulciano, dé druif van Abruzzo, en natuurlijk verdicchio, de bijzondere eigen druif. Die is vooral bekend van Castelli di Jesi en Matelica. Verdicchio di Matelica geniet een grote reputatie, maar ook Castelli di Jesi produceert een aantal fraaie witte wijnen. Ook pecorino, bekend uit Abruzzo, wordt steeds populairder in Marche. De streek produceert mooie wijnen, elegant en krachtig, vaak mooi in balans. Door zijn relatieve onbekendheid zijn de prijzen buitengewoon vriendelijk."
Bron: Perswijn maart/april 2017

De wijnen die door het Perswijn Panel zijn geproefd zijn de wijnen van Cantina dei Colli Ripani. Als één van de weinigen kunnen wij de volledige serie van 10 wijnen leveren! De geproefde wijnen uit de serie kregen een prachtige beoordeling!

Cantina dei Colli Ripani Pecorino no. 9 2015
Bloemen, peer, vleugje venkel, exotisch
sappig, lichtvoetig, goede zuren
****4 (zeer goed)

Cantina dei Colli Ripani Falerio no. 3 2015
bloemen, rijpe peer, anijs, appel
sappig, mooie zuren, elegant, opwekkend
****4 (zeer goed)

Cantina dei Colli Ripani Sangiovese no. 2 2015
confiture, open, kersen, fijn fruit
sappig, elegant, opwekkende zuren
****4 (zeer goed)

Ik zou zeggen kom u zelf overtuigen in de winkel of stel eens een proefdoos samen van deze heerlijke betaalbare wijnen, dan kunt u binnen 24 uur genieten van deze heerlijke serie wijnen.