• Gratis verzending in 🇳🇱 vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen
Terug naar overzicht

Nederlanders drinken meer champagne!

In het afgelopen jaar 2017 werden er 2,5 miljoen flessen champagne naar Nederland verscheept. Hiermee komt Nederland op een 13e plek op de wereldranglijst van belangrijkste champagne-importeurs. Qua volume groeide de invoer met 7,7% en steeg de waarde met 11,1%, zo melde het Benelux Champagne Bureau.

Prachtig nieuws! Betekent dit dat de Nederlander misschien wat vaker een mooie fles champagne opentrekt en niet meer alleen tijdens Oud&Nieuw? Persoonlijk zijn wij van mening dat een mooie fles mousserende wijn veel meer drinkmomenten kent dan alleen Oud&Nieuw. Mousserende wijnen zijn er, net als stille wijnen, in heel veel stijlen. Van fris, fruitig naar zeer complex en belegen. Elk met een verhaal, met een specifieke stijl van het huis...

We hoeven u niet meer uit te leggen dat Champage uit de Champagne streek in Frankrijk komt. Maar naast champagne worden er in andere streken van Frankrijk en in een groot aantal andere landen mousserende wijnen gemaakt volgens de "Methode Traditionelle", uiteraard daarbij de wetgeving van het specifieke land in acht nemend. 

Wij vertellen er graag over in onze winkel en leggen u dan uit waarom die ene fles Prosecco rond de €10,= per fles zit, terwijl voor een Bollinger R.D. 2002 zo'n €200,= per fles betaald dient te worden. Tussen deze 2 uitersten zijn er heel veel mooie mousserende wijnen verkrijgbaar tegen een zéér acceptabele prijs. 

Wat dacht u bijvoorbeeld van Crémant d'Alsace Cuvée Prestige Brut van René Muré? Deze is verkrijgbaar voor €20,95 en heeft een meer dan uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
Bron: Drinks Slijtersvakblad maart 2018