Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:

Kiezen voor Werkhovin

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen

Altijd op de hoogte

Inschrijven nieuwsbrief

Nieuw binnen!

Terug naar nieuws


Jaarlijks brengen wij een bezoek aan de Prowein, de toonaangevende beurs voor de handel in wijn en gedistilleerd. In het 20-jarige bestaan van de Prowein is zowel het aantal bezoekers als het aantal exposanten fors uitgebreid. Er komen 30 keer zoveel bezoekers en het aantal deelnemende landen is verzesvoudigd. Zo’n 4800 exposanten nemen deel aan de beurs en staan verspreid over de immense hallen van de Düsseldorfer Messe.

Tijdens de editie van 2013 was het, na een lange ochtend van proeven en neuzen, tijd om de inwendige mens van wat lekkers te voorzien. Na het maken van onze keuze was de volgende beproeving het vinden van een plekje. Uiteindelijk streken we neer aan een tafel waar, na wat later bleek, twee vriendelijke Duitsers ons smakelijk eten wensten. Er ontstond een geanimeerd gesprek met Björn Knewitz en zijn oom, die ons hartelijk uitnodigden hun wijnen te komen proeven. Zo gezegd zo gedaan. Later die middag hebben wij kennis gemaakt met de broer van Björn, Tobias Knewitz en zijn vriendin Corina Knorr en hun voortreffelijke wijnen!

Björn en Tobias Knewitz behoren tot de jongste en de meest talentvolle wijnmakers van Duitsland. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk. Ze weten precies wat ze willen: wijnen maken die betoveren en een onvergetelijke indruk maken.

Sinds 2010 heeft Tobias als keldermeester de volledige verantwoordelijkheid over het familie wijngoed overgenomen. Niet lang daarna werd Weingut Knewitz opgenomen in de voor de Duitsland belangrijkste wijncritici/wijngidsen “Eichelmann Deutschlands Weine” en "GaultMilau”. Het behalen van deze twee nomineringen heeft Tobias alleen maar meer aangespoord nog betere wijnen te maken en om zoals hij het zelf omschrijft “An die Grenzen zu gehen”.

Wij zijn blij en trots dat wij u kennis mogen laten maken met deze voortreffelijke wijnen uit Duitsland.

Op 18 mei a.s. kunt u tijdens Het Ladies Event - La Prima Donna - op Landgoed Groenhoven te Bruchem, naast andere voortreffelijke wijnen, de wijnen van Weingut Knewitz gratis komen proeven!

Hopelijk mogen wij u daar verwelkomen!