Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:

Kiezen voor Werkhovin

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen

Altijd op de hoogte

Inschrijven nieuwsbrief

Nieuw in ons assortiment!

Terug naar nieuws
De wijngaarden bevinden zich in de regio Alentejo en omvat 3000 hectare.  
Naast wijn produceert men ook honining, olijfolie en kurk (kurkbomen). Daarnaast houdt men het traditionele zwarte varken van Alentejo en koeien.

De wijngaarden worden zorgvuldig beheerd zodat een hoge kwaliteit druiven gewaarborgd kan worden. De wijngaarden zijn gelegen in een bos- en bergachtig gebied, tussen 2 dammen op een hoogte van ca. 270 meter. Deze factoren leveren een grote bijdrage aan een bijzonder microklimaatje, waardoor mooie en aromatische aroma's kunnen ontstaan in de druiven. De druiven worden altijd met de hand geplukt in twee gangen. De eerste oogst levert vooral de frisse druiven, met een goede zuurgraad. Tijdens de tweede oogst worden vervolgens alle rijpere druiveren geplukt. Met deze mix kunnen de wijnmakers in de kelder een mooie, rijke en gebalanseerde blend verkrijgen.

Tegenwoordig is Monte da Ravasqueira als wijnproducent een bekende naam. Daarnaast hebben zij een hotel met 13 kamers met een prachtig uitzicht, een traditioneel restaurant en een museum met hun privécollectie van harnassen en koetsen. Wellicht voor u een bezoekje waard?

Op 24 maart aanstaande kunt u deze en andere nieuwe Portugese wijnen en port proeven in onze winkel! Vanaf 18:00 uur bent u van harte welkom!