Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:

Kiezen voor Werkhovin

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen

Altijd op de hoogte

Inschrijven nieuwsbrief

Unieke Masterclass van Roberto Lucarelli

Terug naar nieuws
Unieke Masterclass van Roberto Lucarelli. En u kunt erbij zijn!

In het noorden van de streek Marche, waar de rivier Metauro zich een weg baant door de vruchtbare heuvels van Cartoceto, bevindt zich Azienda Agricola Roberto Lucarelli. De Italiaanse zon en de invloed van de Adriatische Zee en de eigenschappen van de streek, helpen Roberto Lucarelli de mooiste wijnen te maken op zijn modern uitgeruste cantina. Roberto is een eigentijdse traditionalist die moderne technieken op de juiste manier weet te combineren met oude tradities. Samen met zijn team en zijn vrouw Esther, die verantwoordelijk is voor de marketing en verkoop, heeft Roberto zijn bedrijf weten uit te bouwen tot een zeer gewaardeerd wijnhuis, tot ver buiten de grenzen van Italië.

De filosofie van Roberto is veelzeggend: de beste wijnen worden gemaakt in de wijngaard, niet in de cantina! Er wordt op volledig biologische wijze wijn gemaakt, zonder toevoeging van chemicaliën. Hierbij gaat alle aandacht uit naar elke druif in de wijngaard. Alleen dan kan er wijn gemaakt worden waar van genoten zal worden.

Ook de liefde van Roberto voor zijn Nederlandse vrouw Esther steekt hij niet onder stoelen of banken. Dit blijkt uit de Brut Spumante die hij aan haar opgedragen heeft. Zoals Robert het zelf zegt: "Deze wijn reflecteert alle mooie karakteristieken van mijn vrouw: ze is levendig en sprankelend".

Masterclass
Op woensdag 17 mei aanstaande geeft Esther in onze winkel een unieke masterclass, waarin zij u meeneemt naar haar thuis. Zij zal u alles vertellen over de Azienda, het maken van de wijnen en het specifieke terroir van de Marken. Uiteraard zal er ook het een en ander worden geproefd!

Aanvang: 19:30 uur
Einde: rond 22:00 uur
Locatie: onze winkel aan de Leijensteinstraat 5, Kerkdriel


Het aantal plaatsen is zeer beperkt, dus als u dit niet wilt missen, meldt u dan snel aan via info@werkhovin.nl.