Briljante robijnrode kleur. In de neus typische aroma's van viooltjes, kersen, rode bessen en een lichte minerale toets. Fluwelig mondgevoel, mooie en evenwichtige structuur. Finale met veel fruit, vleugje kruiden en fijne balsamico aroma's. Lees meer.
Grondlegger Gualtiero Nunzi liet de Wijnmakerij over aan zijn oudste zoon, Antonio, die de familietraditie verder zette met dezelfde toewijding als van zijn vader. Antonio geloofde sterk in de kracht van het terroir voor de wijnbouw en was één van de oprichters van het Consorzio del Vino Chianti Classico Gallo Nero. Gualtiero Armando nam het roer over van zijn broer en werd één van de belangrijkste figuren in de geschiedenis van zowel de familie, de wijnmakerij als de lokale wijnindustrie. Hij werd vice-voorzitter van het Consorzio Vino Chianti Classico en was president tussen 1994 en 1997. Gualtiero Armando plantte nieuwe wijngaarden, kocht meer land en bouwde een winstgevende en efficiënte wijnmakerij met het grootste respect voor de schoonheid en de aard van de buitengewone landschap en de heuvels van Chianti. Vandaag de dag wordt het Nunzi Conti familielandgoed gerund door zijn zoon Maurizio en diens kinderen Antonio en Isabella. Zij worden bijgestaan door wijnmaker Giampaolo Chiettini.
Het klassieke Chianti gebied geniet van warme droge zomers en milde winters met voldoende neerslag. De nabijheid van de Toscaanse huevels rond Firenze (Florence) zorgen voor de broodnodige afkoeling tijdens de nachten. De ondergrond waar onder andere de sangiovese druiven op groeien bestaat uit een mix van kalksteen en mergel wat deze Chianti Classico DOCG van Nunzi Conti wat finesse meegeeft.
Officieel moet een Chianti Classico van minimaal 80% sangiovese gemaakt worden, dat is ook het geval bij deze Chianti Classico. De overige 20% mag ingevuld worden met druiven naar keuze. Chianti Classico heeft sinds 1996 de hoogste Italiaanse kwalificering, namelijk DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita). Het zwarte haantje, de Gallo Nero, op de hals van fles laat zien dat het een Chianti Classico betreft waarvan de producent is aangesloten bij een consortium van wijnboeren in de Chianti Classico. Ook moet een Chianti Classico een 0,5% meer alcohol bevatten dan een gewone Chianti en moet minimaal 12% zijn.
Vergisting van de druiven vindt plaats in temperatuur gecontroleerde RVS tanks met behulp van inheemse gisten. De maceratie neemt in totaal zo'n 10-15 dagen in beslag, waarna rijping volgt op RVS tanks en houten vaten. De verdeling is 50% RVS tanks en 50% houten vaten. In totaal rijpt de wijn 8 maanden, gevolgd door rijping op de fles van minimaal 3 maanden.
Deze Chianti Classico heeft een prachtige briljante robijnrode kleur. De neus ontvouwt typische bloemige en fruitige aroma's van viooltjes, kersen, rode bessen en een lichte minerale toets. Aangenaam fluwelig mondgevoel, mooie en evenwichtige structuur. Beheerste finale met veel fruit, een vleugje kruiden en fijne balsamico aroma's.