Bleekroze rosé met tropische geuren van perzik en meloen, in combinatie met het voor de streek typische 'Garrique'. De smaak is een explosie van aardbeien, frambozen, bloemen en een mespuntje anijs. Fris van smaak. Rond, in balans, heerlijk lange afdronk. Lees meer.
Deze bleekroze rosé verwent ons met aangename tropische geuren van perzik en meloen, in combinatie met het voor de streek typische 'Garrique'. Garrique is groen dat langs wegen en in de wijngaarden groeit. Het zijn lage grasen en planten die de druiven in de wijngaard een typisch geur meegeven van kruidigheid. De smaak is een explosie van aardbeien, frambozen, bloemen en een mespuntje anijs. De rosé is fris van smaak, maar wel mooi rond en in balans met een heerlijk lange afdronk. Kortom een rosé die om meer vraagt.
Deze rosé bestaat uit een blend van grenach, syrah en cinsault druiven die na de oogst koud worden gemacereerd op de schil, maar zonder de steeltjes! Het sap van de druiven wordt verkregen door middel van het opvangen van de lekwijn. Dit heet met een chic woord ook wel 'Saignée rosé', wat letterlijk bloeden betekent in het Frans. Na dit proces worden de most licht geperst. Vervolgens wordt de wijn geklaard en gefermenteerd bij een temperatuur van 16° C. Deze rosé is op internationale concoursen niet onopgemerkt gebleven en wint jaar na jaar mooie awards: gouden medaille Prix des Vinalies® 2016, 2017 én 2019. Nu ook goud op Concours d'Aix-en-Provence 2019 en brons op Concours de Paris 2019. Het Mediterrane klimaat in de streek Aix-en-Provence wordt gekenmerkt door zeer warme zomers met weinig neerslag. De ondergrond van de grenache, syrah en cinsault druiven bestaat voornamelijk uit een combinatie van kalk en klei.
De in 1922 opgerichte cave werd genoemd naar een van de meest geliefde koningen van Frankrijk. Koning René stond dicht bij het gewone volk en stond gekend als een genereus en goed man die zich familiair mengde onder de modale mens, deelnam aan feesten en tornooien en alzo als een van de weinige koningen een plaats in het hart van de Provençaalse mensen veroverde. De Cave hanteert de strengste normen van de streek en alle wijngaarden moeten een certificaat van de kamer van landbouw behalen dat respectvolle en natuurvriendelijke wijnbouw garandeert (Culture Raisonnée). Zo hanteren ze eigenlijk dikwijls strengere normen als bij veel individuele wijnbouwers en worden verschillende van hun wijnen jaar na jaar verkozen als beste van de streek. De wijngaarden worden ook opgedeeld naar ligging, terroir en kwaliteit en garanderen zo dat ook in de fles een maximaal niveau per wijn wordt bereikt én dat elke fles tot op het veld te traceren is. Ze koppelen ook een meer dan eerlijke prijs aan hun verschillende wijnen wat van sommige zogezegd 'grote' namen in de Provence en enkele aldaar gesettelde filmsterren absoluut niet kan gezegd worden!