Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:

Kiezen voor Werkhovin

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen

Altijd op de hoogte

Inschrijven nieuwsbrief

Pinot Blanc Alsace A.O.C. René Muré Signature BIO

100% biologisch!

Pinot Blanc Alsace A.O.C. René Muré Signature BIO
Aantal:
€ 14,95 incl. BTW
  • Gratis afhalen in de winkel
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Persoonlijk contact

Product informatie

De Elzas is één van de oudste wijngebieden in Frankrijk. Nog voor de Romeinen dit gebied veroverden klommen de wijnstokken al tegen de groene heuvelhellingen op. De Elzas vormt een overgang tussen Duitsland en Frankrijk en ligt tussen de Rijn en de Vogezen. Men ziet het in de dorpen,men hoort het in de spraak, men proeft het ook in de wijnen: Duitse degelijkheid verbonden met Frans raffinement. 

 René Muré is een begrip in de Elzas. Het domein behoort tot de absolute top. Muré huisvest even onder het plaatsje Rouffach, aan de voet van de Grand Cru wijngaard Vorbourg, waar zij het beste deel - de helling op het zuid-oosten, genoemd 'Clos Saint Landelin' van bezitten. Van deze 'Clos Saint Landelin' komen de meest beroemde wijnen van Muré. 

Met name de Riesling van deze wijngaard is een icoon van een wijn. Sinds een kleine 10 jaar bewerkt het domein van Muré zijn eigen wijngaarden volledig biologisch. In de Elzas worden wijnen gemaakt van strakdroog tot mierzoet. En soms is het nog lastig om aan de buitenkant van de fles te zien met wat voor een type wijn je te maken hebt. 

Gelukkig zet Muré op al zijn flessen een smaakindicatie (met een pijltje tussen 'sec'-'demi-sec'-'moelleux') zodat je enigszins weet waar je aan toe bent.Zachtgeel en helder van kleur met een uitnodigende geur. De wijn is droog, fris en toegankelijk. In de smaak herkennen we rijp tropisch fruit, veel bouquet en een mooie balans. Een frisse en lange afdronk.

Product eigenschappen

Jaar:
2016
Kleur:
Witte Wijn
Land:
Frankrijk
Streek:
Alsace
Druiven:
100% pinot blanc
Smaak:
Fruitig wit
Serveertemperatuur:
Ca. 8 - 10°C
Classificatie:
Alsace AOC
Alcoholpercentage:
13,50%
Wijnhuis:
Domaine René Muré
Geur:
Bloemachtige geuren
Drinken bij:
Als lekker aperitief en natuurlijk bij asperges.