• Gratis levering in NL v.a. €75
  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen
Wijnselectiehulp
Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:
Altijd op de hoogte
Wilt u door ons op de hoogte gehouden worden van onze acties en nieuwtjes?
Schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.

Proefdoos, Kornell Florian Brigl

Wil je graag eens een klein privé proeverijtje organiseren met vrienden? Of wil je graag kennis maken met nieuwe wijnen of voor jou onbekende druivenrassen? Dan is een proefdoos van Werkhovin Wijnkopers een goede keuze! Bijna alle wijnen zijn bij ons al vanaf 1 fles leverbaar, dus zelf een proefdoos samenstellen kan ook. Maar om het je nog gemakkelijker te maken hebben wij hier een aantal leuke proefdozen voor je samengesteld. Een proefdoos is daarnaast ook nog eens wat lager geprijsd dan alle flessen los. Zo ben je ook nog eens voordeliger uit. Alvast veel proefplezier gewenst!
De geschiedenis van de familie Brigl gaat ver terug in de tijd en beslaat maar liefst zo’n 700 jaar aan wijnbouw historie! De periode waarin het voor deze wijnbouwstreek allemaal begon ligt echter nog veel verder terug. In Settequerce, een van de plaatsen waar de familie wijngaarden heeft, zijn sporen gevonden die duiden op Romeinse wijnbouw in de periode van 500-300 jaar voor Christus. 
Romeinen hadden bij uitstek een goede neus voor wijnbouw zoals we weten, maar ook wisten ze als geen ander volk de juiste gebieden te onderscheiden. De streek onderaan de voet van de Dolomieten, in de omgeving van het huidige Bolzano was er daar zeker één van.

De Dolomieten is een steil gebergte met slecht bereikbare toppen, met prachtige groene valleien, bossen en weiden. De Dolomieten zijn bijzonder te noemen aangezien dit gebied zo’n 150 miljoen jaar geleden een binnenzee was. In de loop der tijd is het water verdwenen, maar de op de bodem ontstane koraal en kalksteen bleef achter. Ondergrond van de wijngaarden bestaat vandaag de dag uit kalksteen, aangevuld met klei en een hoog gehalte aan porfier (stollingsgesteente). 
 
Weingut Kornell - Florian Brigl
In het noorden van Italië, ingesloten tussen de Dolomieten en de Alpen, ligt de regio Trentino - Alto Adige, ook wel bekend als Süd-Tirol. Ondanks de grote invloed van het Dolomieten en Alpen gebergte is het klimaat er mediterraan en behoort de streek tot één van de warmste van het land. De dagen kunnen zeer warm zijn terwijl de nachten vaak koud zijn. De streek kan rekenen op maar liefst 2100 zonuren per jaar! Daarnaast zorgen de bergen voor beschutting tegen de koude winden. Kortom, perfecte omstandigheden voor de druiven om langzaam te rijpen en hun volledige aromatische complexiteit te tonen. 
Wijnstreek Alto Adige

Weingut Kornell

In 1996 heeft Florian Brigl het oude wijndomein, Weingut Kornell, volledig overgenomen van zijn vader en in 2001 aan een stevige verbouwing onderworpen. Zo heeft hij onder het gebouw een kelder laten aanleggen, waar tegenwoordig de wijnen in alle rust kunnen rijpen.

De wijngaarden van Florian Brigl bevinden zich in Settequerce, Appiano Monte en Gries in de buurt van Bolzano en liggen gemiddeld tussen de 270 en 550 meter hoogte en zijn zuid- tot zuidwest gepositioneerd. Ideale omstandigheden dus! Brigl verbouwd op deze wijngaarden pinot bianco, gewürztraminer, sauvignon blanc, merlot en lagrein. Na temperatuur gecontroleerde fermentatie op RVS vaten, laat Florian Brigl de wijnen 14 tot 18 maanden rijpen op barriques en andere houten vaten. Na deze lange houtlagering laat hij de wijnen nog 10 maanden verder rijpen op fles. 

Weingut Kornell - Florian BriglIn de buurt van de wijngaarden in het plaatsje Siebeneich, is een ruïne te vinden van de oude burcht ‘Schloss Greifenstein’. Deze bezienswaardigheid gaf Florian Brigl de inspiratie voor zijn logo waar hij zijn wijnen mee op de markt brengt. 

Iedere druif en elke wijn zijn bij Florian zuivere pareltjes van finesse en evenwicht. De Greif (Griffioen) staat op elke fles afgebeeld en komt uit het vaandel van het plaatselijke slot Greifenstein. De Griffioen is een mytisch dier dat half leeuw, half arend zou geweest zijn. Die zin voor historiek, natuur en een diep geloof vind je in elke benaming van zijn wijnen terug. Ze bepalen hiermee de serie wijnen en hun uitmonstering.

Florian Brigl maakt samen met een jong en gepassioneerd team moderne, loepzuivere wijnen. Met hun inzicht en moderne vinificatie zijn ze in staat om topkwaliteit wijnen te produceren met respect voor de traditionele druiven die de streek rijk is. 
Lees meer
Proefdoos Kornell-Florian Brigl
Italië
€ 107.15