De kleur van de port is roodbruin van kleur en heeft een complexe, volle smaak van walnoten, rozijnen, rijpe pruimen en vanille. De afdronk is zacht en lang. Lees meer.
Deze Colheita geeft een goed beeld van het terroir en de traditie van Quinta Santa Eufemia. De port is een zogenaamde fieldblend waarbij de druiven langere tijd met de voeten worden getreden in betonnen lagares. Hierna volgt een vergisting van 5 dagen en rijping van 6 maanden op RVS tanks, waarbij een natuurlijk decantatie proces plaatsvindt.
Na dit proces wordt de wijn overgeheveld naar 200 jaar oude Portugese kastanje vaten van 550 liter, waarna de port gedurende maar liefst 18 jaar rijpt. De kleur van de port is roodbruin van kleur en heeft een complexe, volle smaak van walnoten, rozijnen, rijpe pruimen en vanille. De afdronk is zacht en lang. Colheita Ports van Quinta Santa Eufemia kunnen 30 jaar lang worden bewaard en wordt pas gebotteld zodra er een bestelling wordt gedaan. Alle port van Quinta Santa Eufemia zijn gecertificeerd, biodynamisch en duurzaam geproduceerd. Bewaren bij een temperatuur van 12°C - 18°C (kamertemperatuur).
Quinta de Santa Eufemia werd in 1864 opgericht door de traditionele Douro familie Bernardo Rodrigues de Carvalho Quinta de Santa Eufemia die altijd wijnen en port hebben geproduceerd. Quinta de Santa Eufemia is gelegen in de vallei van de rivier de Douro ten zuidoosten van Peso da Regua in Noord-Portugal, in het hart van de oudste erkende wijnregio van de wereld. Quinta de Santa Eufemia bezit 45 hectare wijngaarden met bodem van leisteen. Deze bodem is verantwoordelijk voor de perfecte druiven die jaarlijks een goede port en wijnproductie opleveren.
Tegenwoordig staat de wijngaard onder leiding van de vierde generatie van de familie. Vanaf 1994 produceert de familie portwijnen met behulp van de eeuwenoude kennis, ervaring, de eigen karakteristieke stempel van de familie en de moderne technieken van deze tijd. Al vier generaties lang is de familie Carvalho de eigenaar van Quinta de Santa Eufemia. De ervaring van deze traditionele Portugese familie gaat 150 jaar terug om lekkere port te maken in de prachtige Douro Vallei.