Mooie goudgele kleur met een bleekgeel randje en heeft aangename aroma's van sinaasappelschil, hars en honing. De geur lijkt haast geparfumeerd en is stuivend. Het mondgevoel is fluweelzacht, levendig en fris. De afdronk is delicaat en elegant. Lees meer.
Deze unieke witte port wordt gemaakt van rabigato, gouveio, viosinho, malvasia fina en moscatel galego branco druiven die afkomstig zijn van de oude wijngaard 'Vinho da Serra' en is een meesterwerk van wijnmaakster Alzira Viseu de Carvalho. Het betreft hier een zeer gelimiteerde port waarvan slechts 2000 flessen kunnen worden gemaakt. De port is biodynamisch en duurzaam geproduceerd. De druiven zijn eind september in het jaar 2007 met de hand geplukt. Bij binnenkomst in de winery zijn ze vergist in oude lagares met een capaciteit van 3000 kg, waarna de druiven in 5 dagen zijn gefermenteerd waarbij ze traditioneel met de voeten zijn getreden.
De druiven macereren met schil op een constante temperatuur tussen de 16-18˚C. De gisting werd onderbroken door toevoeging van eau-de-vie (Brandewijn) met 77% alcohol. De witte port verblijft 6 maanden in RVS tanks waar een natuurlijk decantatieproces plaatsvindt. Daarna wordt de port overgeheveld naar Portugese kastanjevaten van 550 liter en zal daar 14 jaar worden bewaard en zal alleen gebotteld worden bij vraag.
Witte colheita port 2007 van Quinta Santa Eufemia heeft een mooie goudgele kleur met een bleekgeel randje en heeft aangename aroma's van sinaasappelschil, hars en honing. De geur lijkt haast geparfumeerd en is stuivend. Het mondgevoel is fluweelzacht, levendig en fris. De afdronk is delicaat en elegant.
Quinta de Santa Eufemia werd in 1864 opgericht door de traditionele Douro familie Bernardo Rodrigues de Carvalho Quinta de Santa Eufemia die altijd wijnen en port hebben geproduceerd. Quinta de Santa Eufemia is gelegen in de vallei van de rivier de Douro ten zuidoosten van Peso da Regua in Noord-Portugal, in het hart van de oudste erkende wijnregio van de wereld. Quinta de Santa Eufemia bezit 45 hectare wijngaarden met bodem van leisteen. Deze bodem is verantwoordelijk voor de perfecte druiven die jaarlijks een goede port en wijnproductie opleveren.
Tegenwoordig staat de wijngaard onder leiding van de vierde generatie van de familie. Vanaf 1994 produceert de familie portwijnen met behulp van de eeuwenoude kennis, ervaring, de eigen karakteristieke stempel van de familie en de moderne technieken van deze tijd. Al vier generaties lang is de familie Carvalho de eigenaar van Quinta de Santa Eufemia. De ervaring van deze traditionele Portugese familie gaat 150 jaar terug om lekkere port te maken in de prachtige Douro Vallei.