• Gratis verzending in 🇳🇱 vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen
Wijnselectiehulp
Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:
Altijd op de hoogte
Wilt u door ons op de hoogte gehouden worden van onze acties en nieuwtjes?
Schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.

Rode Wijn, Rood | Fruitig

Fruitige rode wijnen zijn breed inzetbaar. Ze gaan prima bij allerlei gerechten en zijn daarnaast prima als "doordrinkwijn". Fruitige rode wijnen ondergaan meestal geen houtrijping maar worden op RVS opgevoed waardoor het fruitige karakter bewaard blijft. Het rode fruit voert de boventoon: frambozen, aardbeien en kersen en rode bessen. Fruitige wijnen kunnen ook licht gekoeld gedronken worden en zijn dus ook gewoon heerlijk op een zomerse dag. 

Een bijzonder voorbeeld van een fruitige rode wijn is absoluut de Beaujolais Village van Vignerons Bel-Air. Beaujolais wordt gemaakt van 100% gamay druiven die worden onderworpen aan koolzuurwerking (het chicque woord is: Macération carbonique). Door deze techniek toe te passen krijgt de wijn voldoende kleur, maar zonder de strenge tannines die zich op de schiletjes bevindt. De druifjes worden niet gekneusd, maar worden heel vergist. De tank waarin de druiven zich bevinden wordt afgesloten waarna koolzuurgas wordt toegevoegd. De spontane vergisting begint onderin de tank op gang te komen, omdat precies daar de druiven knappen door het gewicht van de overige druiven. Omdat het koolzuurgas niet kan ontsnappen wordt het sap min of min vanzelf uit de druiven geperst zonder verder te gisten (er is immers geen contact met zuurstof). De wijn die nu ontstaat is licht en fruitig, met een laag zuurgehalte en weinig tot geen tannines. Een herkbaar aroma in deze wijnen is de snoepjesachtige geur van kersjes (je weet wel, 2 van de kersjes op een plastc stokje!). Wijnen die op deze manier gemaakt worden kunnen het best jong gedronken worden. 

Online bestellen
Ook fruitige rode wijnen zijn volop bij Werkhovin Wijnkopers verkrijgbaar. Maak je keuze en bestel nu gemakkelijk en snel jouw favoriete fruitige rode wijn! Kom je er niet helemaal uit en wil je graag persoonlijk geholpen worden? Aarzel niet en bel of mail, we helpen je graag verder!
 
Lees meer
Anakena Birdman Merlot
Chili
€ 6.95
Per 6 flessen: € 7.50 NU: € 6.95
Per fles: € 7.50
Beaujolais Villages
Frankrijk
€ 9.95
Casa Silva Cabernet Sauvignon Carmenère
Chili
€ 6.95
Chamasûtra Unlimited Love
Frankrijk
€ 9.95
Esk Valley | Range | Pinot Noir
Nieuw-Zeeland
€ 13.95
Florie Rouge - Les Vignerons du Roy René
Frankrijk
Nieuw!
€ 8.95
Gayda Cépage Syrah IGP Pays d'Oc
Frankrijk
€ 7.95
Gayda Flying Solo Rouge IGP Pays d'Oc
Frankrijk
€ 6.95
Herdade da Ajuda Nova Tinto
Portugal
€ 7.95
Héritage Merlot
Frankrijk
€ 7.95
Ipsum Bordeaux Terra Vitis Cabernet Franc Pur
Frankrijk
Nieuw!
€ 11.75
Ipsum Bordeaux Terra Vitis Cabernet Sauvignon Pur
Frankrijk
Nieuw!
€ 11.75