• Gratis verzending binnen Nederland vanaf €50,-
  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen
Wijnselectiehulp
Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:
Altijd op de hoogte
Wilt u door ons op de hoogte gehouden worden van onze acties en nieuwtjes?
Schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.

Rode Wijn, Rood | Stevig & Krachtig

Stevige en krachtige rode wijn is een vrij algemene term, daar zijn we het wel over eens. In ons assortiment rode wijnen maken wij onderscheid in fruitig, soepel en stevig/krachtig. Als we ze alle drie op een rijtje zetten wordt het duidelijker wat we bedoelen met stevig & krachtige rode wijn.

Als we het hebben over stevige & krachtige rode wijn dan moet je denken aan wijnen die zwaarder zijn, dit wordt dan omschreven als “de wijn heeft veel body”. Stevige en krachtige rode wijnen zijn complex en bezitten een soort gelaagdheid in de smaak en geur. Hoe langer je ruikt en proeft hoe meer aroma’s je ontdekt. Zeer vaak zijn dit soort wijnen opgevoed in houten vaten. Ook het alcoholpercentage ligt vaak gemiddeld hoger, waardoor ze sowieso al wat meer binnenkomen, dus zwaarder zijn.

Mooie voorbeelden van stevige & krachtige rode wijnen zijn onder andere Rioja’s, Bordeaux wijnen, een mooie gerijpte Barolo en natuurlijk een Australische Shiraz of een Zuid-Italiaanse Primitivo, en niet te vergeten een authentieke Amerikaanse Zinfandel. 

Stevige & krachtige rode wijnen hebben als overeenkomst dat ze vol van smaak zijn en vooral in de herfst en winter bij heel mensen tot de favorieten behoren. Diepe, warme aroma’s van rood en zwart fruit, chocolade, tabak, vanille en andere specerijen zoals zoethout en peper. Niet onbelangrijk te noemen zijn de vaak aanwezige tannines in de wijn. Zijn de tannines mooi rond en zacht dan is de wijn op dronk. Wordt een stevige & krachtige rode wijn te jong gedronken dan kunnen de tannines nog wat hard zijn en voelen je mond en tanden na een slok stroef en plakkerig aan. Dit is een teken dat de wijn zeker nog kan ouderen. 

Druiven waar stevige & krachtige rode wijnen van gemaakt worden groeien in gematigde of zeer warme streken  en regio’s van Frankrijk, Italië , Spanje, en Portugal. Als we het hebben over de Nieuwe Wereld dan denken we aan de USA, Californië, Zuid-Australië en Zuid-Afrika. 

Stevige & krachtige rode wijnen die je écht eens zou moeten proeven zijn onder andere: Stel je eigen proefdoos samen! Want bij Werkhovin Wijnkopers bestel in de meeste gevallen heel gemakkelijk per fles. Tip: organiseer een leuk proefavondje met je vrienden en kies je persoonlijke favoriet. 
 
Lees meer
Brazin Old Vine Zinfandel
Verenigde Staten
€ 15.95
Domaine du Météore - Leonides Rouge - Faugères
Frankrijk
€ 14.95
Festivo Castelão: 12 flessen + MAGNUM gratis!
Portugal
Aanbieding
€ 131.40
Per fles: € 155.35 € 131.40
1924 Bourbon Barrel Aged Double Black Cabernet Sauvignon
Verenigde Staten
€ 16.95
Vinha do Torrão Tinto
Portugal
€ 6.95
Barbera del Monferrato DOC Tenuta Gaggino
Italië
€ 9.95
Domenico Fraccaroli Valpolicella Superiore Ripasso Grotta del Ninfeo
Italië
€ 20.75
Domenico Fraccaroli Valpolicella
Italië
€ 12.95
Vale do Chafariz Selection
Portugal
€ 11.95
Domenico Fraccaroli Refosco Villa Caratti
Italië
€ 12.95
Vinha do Torrão Reserva Tinto
Portugal
€ 12.50
Dezzani Appassimento Rosso Passito
Italië
€ 12.50