• Gratis verzending in 🇳🇱 vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen
Wijnselectiehulp
Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:
Altijd op de hoogte
Wilt u door ons op de hoogte gehouden worden van onze acties en nieuwtjes?
Schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.

Rode Wijn, Rood | Stevig & Krachtig

Stevige en krachtige rode wijn is een vrij algemene term, daar zijn we het wel over eens. In ons assortiment rode wijnen maken wij onderscheid in fruitig, soepel en stevig/krachtig. Als we ze alle drie op een rijtje zetten wordt het duidelijker wat we bedoelen met stevig & krachtige rode wijn.

Als we het hebben over stevige & krachtige rode wijn dan moet je denken aan wijnen die zwaarder zijn, dit wordt dan omschreven als “de wijn heeft veel body”. Stevige en krachtige rode wijnen zijn complex en bezitten een soort gelaagdheid in de smaak en geur. Hoe langer je ruikt en proeft hoe meer aroma’s je ontdekt. Zeer vaak zijn dit soort wijnen opgevoed in houten vaten. Ook het alcoholpercentage ligt vaak gemiddeld hoger, waardoor ze sowieso al wat meer binnenkomen, dus zwaarder zijn.

Mooie voorbeelden van stevige & krachtige rode wijnen zijn onder andere Rioja’s, Bordeaux wijnen, een mooie gerijpte Barolo en natuurlijk een Australische Shiraz of een Zuid-Italiaanse Primitivo, en niet te vergeten een authentieke Amerikaanse Zinfandel. 

Stevige & krachtige rode wijnen hebben als overeenkomst dat ze vol van smaak zijn en vooral in de herfst en winter bij heel mensen tot de favorieten behoren. Diepe, warme aroma’s van rood en zwart fruit, chocolade, tabak, vanille en andere specerijen zoals zoethout en peper. Niet onbelangrijk te noemen zijn de vaak aanwezige tannines in de wijn. Zijn de tannines mooi rond en zacht dan is de wijn op dronk. Wordt een stevige & krachtige rode wijn te jong gedronken dan kunnen de tannines nog wat hard zijn en voelen je mond en tanden na een slok stroef en plakkerig aan. Dit is een teken dat de wijn zeker nog kan ouderen. 

Druiven waar stevige & krachtige rode wijnen van gemaakt worden groeien in gematigde of zeer warme streken  en regio’s van Frankrijk, Italië , Spanje, en Portugal. Als we het hebben over de Nieuwe Wereld dan denken we aan de USA, Californië, Zuid-Australië en Zuid-Afrika. 

Stevige & krachtige rode wijnen die je écht eens zou moeten proeven zijn onder andere: Stel je eigen proefdoos samen! Want bij Werkhovin Wijnkopers bestel in de meeste gevallen heel gemakkelijk per fles. Tip: organiseer een leuk proefavondje met je vrienden en kies je persoonlijke favoriet. 
 
Lees meer
200 Gallons Red Blend
Portugal
€ 7.95
Anakena Birdman Cabernet Sauvignon
Chili
€ 7.50
Angry Bunch Zinfandel Lodi
Verenigde Staten
€ 18.95
Angry Bunch Zinfandel Mendocino
Verenigde Staten
€ 23.95
Baia de Troia
Portugal
€ 11.00
Per 6 flessen: € 11.95 NU: € 11.00
Per fles: € 11.95
Bellingham The Bernard Series Bush Vine Pinotage
Zuid-Afrika
€ 19.95
Bellingham The Bernard Series Small Barrel SMV
Zuid-Afrika
€ 19.95
Bellingham The Homestead Series Pinotage
Zuid-Afrika
€ 11.45
Bellingham The Homestead Series Shiraz
Zuid-Afrika
€ 11.45
Bellingham Tree Series Big Oak Shiraz
Zuid-Afrika
€ 6.45
Alleen te bestellen per 6 flessen
Brazin Old Vine Zinfandel
Verenigde Staten
€ 15.50
CampoMarino Primitivo di Manduria
Italië
€ 12.95