Menu
EUR

Rosé

Zin in rosé? Zodra het voorjaarszonnetje haar eerste zonnestralen laat zien, krijgen wij er alweer zin in! Rosé doet ons denken aan het buitenleven, terrasjes pikken en zwoele avonden ergens aan de Franse Côte d’Azur…

12 Producten
Toon:
Wijnreis door Portugal
Wijnreis door Portugal
€7,50 €6,20
DOOSVOORDEEL
Fantini Wines Calalenta Merlot Rosato Fantini
Fantini Wines
Calalenta Merlot Rosato Fantini
€10,25 €8,47
DOOSVOORDEEL
Fantini Wines Pipoli Basilicata Rosato Aglianico IGP
Fantini Wines
Pipoli Basilicata Rosato Aglianico IGP
€9,95 €8,22
Farnese Luccarelli Rosato Puglia
Farnese
Luccarelli Rosato Puglia
€9,99 €8,26
Veuve du Vernay Veuve du Vernay ICE Rosé
Veuve du Vernay
Veuve du Vernay ICE Rosé
€9,95 €8,22
The Salcuta Wine Company Salcuta Pinot Gris Blush
The Salcuta Wine Company
Salcuta Pinot Gris Blush
€7,59 €6,27
Château du Rouët Lili Rosé IGP Mediterranee
Château du Rouët
Lili Rosé IGP Mediterranee
€14,99 €12,39
Ticket Rosé Blind Proeverij
Ticket Rosé Blind Proeverij
€7,50 €6,20
Château du Rouët Rosé Chic
Château du Rouët
Rosé Chic
€10,30 €8,51
6=5 Season Sale!
Milani 1985 Milani 1985 Pinot Grigio Rosé
Milani 1985
Milani 1985 Pinot Grigio Rosé
€7,79 €6,44
Domaines Paul Mas Le Rosé par Paul Mas
Domaines Paul Mas
Le Rosé par Paul Mas
€8,95 €7,40
Fantini Wines Calalenta Merlot Rosato Fantini Magnum
Fantini Wines
Calalenta Merlot Rosato Fantini Magnum
€23,90 €19,75
Toon 1 - 12 van 12
Rosé

Hoe wordt rosé gemaakt?

Net als voor witte en rode wijn, geldt ook voor rosé dat er een hoop verschillende stijlen gemaakt worden, in allerlei prachtige kleurschakeringen van licht naar donker en van droog tot wat zoeter.
Sommige rosé is perfect als aperitief, maar er worden ook (hout gelagerde) rosé’s gemaakt die perfect combineren met gerechten uit de Mediterrane keuken. De smaak van de rosé hangt af van de gebruikte druiven en de mate van het schilcontact (dus hoe lang de schilletjes van de druiven in de most hebben geweekt).

Iedere wijnstreek heeft zijn eigen stijl en druivenrassen waar rosé van gemaakt wordt. De meeste gebruikte druivensoorten voor rosé zijn onder andere grenache, cinsault, tibouren, tempranillo en syrah. Maar bijvoorbeeld in de Franse Loire wordt heerlijke rosé gemaakt van de cabernet franc druiven. En in Oostenrijk brengt de spätburgunder een lichte en elegante stijl voort.

Rosé wordt gemaakt van blauwe druiven, of een mix van blauwe én witte druiven. Het hele proces gaat nagenoeg hetzelfde als bij witte wijn, alleen zorgen de kleurstoffen in de schilletjes van de blauwe druiven ervoor dat de most een mooie rose kleur krijgt. Om deze rose kleur te krijgen kan de wijnmaker een aantal verschillende methodes toepassen.

De bekendste is de zogenaamde saignée methode. Bij deze methode laat de wijnboer tijdens het vergisten een deel van het sap aflopen. Dit deel gist zonder pitjes en schillen verder om hier rosé van te maken. Het restant wordt gebruik om rode wijn van te maken.

Een andere methodes is directe persing: hierbij worden de druiven direct na de oogst geperst. Dit is een precisie werk, omdat het persen heel licht moet gebeuren. Dit zorgt ervoor dat de rosé licht van kleur blijft, soms bijna kleurloos. Deze methode wordt veel gebruikt in de Provence en de Loire, maar ook streken in Portugal, zoals de Douro en Alentejo maken rosé op deze manier.

Het mengen van rode en witte druiven is in Europa nergens toegestaan, met uitzondering van de Champagne streek. Hier mogen de wijnboeren beide druiven in hetzelfde vat laten vergisten. Dit geldt ook voor het mengen van rode en witte wijn: nergens toegestaan, behalve in de Champagne streek.

Hoe lang kun je een rosé bewaren?

De meeste rosé’s die op de markt komen kun je het beste drinken in het seizoen. Sommigen echter Afloop van verse rosé sapkunnen het aan om zelfs een seizoen langer gedronken te worden. Vooral de betere Provence rosé wordt zelfs beter naarmate ze wat langer in de fles zit. Langer dan 2 jaar laten liggen willen wij echter niet adviseren.

Uitzonderingen op de regel zijn houtgelagerde rosé’s, bijvoorbeeld de cru’s. Deze kunnen gemakkelijk een paar liggen in de kelder liggen en ontwikkelen zich verder op de fles.

Voor iedereen een geschikte rosé bij Werkhovin Wijnkopers

Bij Werkhovin Wijnkopers vind je een groot aantal verschillende rosé’s voor elk budget en in allerlei smaakstijlen. Ben je een liefhebber van frisse, strakdroge rosé, of houd je toch meer van meer fruitige rosé of word je juist blij van een volle rosé? Door middel van wijnselectiehulp selecteer je gemakkelijk binnen ons assortiment jouw favoriete wijn. Daarnaast staan er bij elke wijn een aantal wijn en spijs voorbeelden om u een beter idee te geven van de wijn in combinatie met een bijpassend gerecht.

Echte aanraders zijn de rosé wijnen van Château Rouët, een prachtig wijnhuis in het hartje van de Provence. Ondertussen is Salcuta Rosé uit de streek Stefan Voda uit Moldavië niet meer weg te denken in ons assortiment. De lichte rosé met een leuk prijsje wordt door onze klanten hoog gewaardeerd!

Wil je graag liever persoonlijk worden geholpen? Neem dan contact met ons op, dan krijg je telefonisch een persoonlijk advies. Ben je in de buurt van Kerkdriel? Kom dan gezellig langs in onze winkel en vraag of je vóór aankoop de wijn van je keuze mag proeven.

Wil je graag je favoriete witte wijn online kopen? Bekijk dan regelmatige onze pagina met alle aanbiedingen en acties. Al vanaf €100 word je bestelling gratis verstuurd. Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes, wekelijks nieuwe scherpe aanbiedingen ontvangen en gebruik maken van speciale acties? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Wijnhuizen
  • Bekijk meer
Type Wijn
De wijn die ik zoek is
  • Bekijk meer
Inhoud Fles
Alcohol Percentage
Prijsklasse
De wijn die ik zoek komt uit
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »