Prachtige robijnrode kleur. De geur varieert van rijp fruit met tonen van zoethout tot wat aardse tonen en kruidigheid. In de smaak overheersen bramen en aroma's van koffie en chocolade. Rijk en rond, maar door de frisse zuren mooi in balans. Lees meer.
Diep robijnrood van kleur. In de neus veel rijp rood en zwart fruit met toetsen zoethout, kruiden en een hint aardsheids. In de smaak vooral bramen, wat rabarber en wat getoaste tonen zijn mooi in harmonie met de koffie en de chocolade die onze smaakpillen opvangen. Ondanks het rijke en ronde karakter van deze wijn blijft hij mooi in balans door de aanwezigheid van een prettig fris zuur. De wijn is elegant en in de lange finish wordt dit prachtig afgewisseld met de intensiteit van de wijn.
Heathcote is een streek in Victoria waar een warm mediterraan klimaat heerst dat zorgt voor zachte winters en niet al te extreme zomers. De gemiddelde temperatuur ligt er dan ook maar liefst 2 tot 3ºC lager dan 100km verderop. Ook neerslag valt er prachtig verdeeld over het hele jaar. Qua ondergrond beschikt Heathcote over de befaamde rode klei- en leemgronden met voldoende grondwater. Daarnaast zijn er arme zandgronden met keien en een dikke laag klein in de ondergrond.
De shiraz druiven die hier aangeplant staan worden volledig machinaal geoogst en zijn afkomstig van verschillende wijngaarden. Wel worden ze allemaal apart gefermenteerd en gerijpt. Pas als er gebotteld kan worden worden de verschillende batches geblend. Er is gekozen voor een klassieke manier van fermenteren, waarbij gebruik wordt gemaakt van zowel nieuwe als gebruikte Franse eiken vaten.