Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:

Kiezen voor Werkhovin

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen

Altijd op de hoogte

The Royal Tokaji Hárslevelü Dry

Nieuw!The Royal Tokaji Hárslevelü Dry
Aantal:
€ 14,50 incl. BTW
  • Gratis afhalen in de winkel
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Persoonlijk contact

Product informatie

De Tokaji regio in Hongarije staat natuurlijk vooral bekend om prachtige edelzoete wijn. Een wijn die bij The Royal Tokaji Company wordt gemaakt met 3 druivenrassen, te weten Yellow Muscat, Furmint en Hárslevelü. De Tokaji streek die al honderden jaren wijn produceert heeft roerige periodes gekend, waaronder de 1e en 2e Wereld Oorlog, maar ook onder het Russische communistiche bewind heeft zowel de bevolking als de wijnbouw zwaar geleden. Na de val van het communisme kwam er ruimte om weer mooie wijnen te gaan produceren, waarbij niet het rendement maar de kwaliteit voorop mocht staan. The Royal Tokaji Company heeft dankzij de komst van wijnkenner Hugh Johnson het financieel zware tij waarin zij verkeerden in de 90'er jaren gelukkig kunnen keren, door naast het maken van prachtige edelzoete wijnen ook droge wijnen te gaan produceren. En met succes! 

Deze 100% Hárslevelü levert een unieke droge wijn op. Na de oogst worden de trossen, geperst en ondergaan vergisting gedurende enkele uren in de persen. Na het persen fermenteert de most in RVS tanks bij een constante lage temperatuur van  17 °C met behulp van onze gisten die worden gekweekt door The Royal Tokaji Company zelf. 


De wijn heeft een lichtgroene kleur en een fris, fruitig karakter. Crispy en droog met tonen van kruiden vergezeld van florale aroma's en een lange afdronk.

Product eigenschappen

Jaar:
2017
Kleur:
Witte Wijn
Land:
Witte Wijn
Streek:
Hongarije
Druiven:
100% hárslevelü
Smaak:
Fris wit
Serveertemperatuur:
Ca. 8 - 10°C
Classificatie:
Tokaji
Alcoholpercentage:
13
Wijnhuis:
The Royal Tokaji Wine Company
Geur:
floraal, kruiden
Drinken bij:
Als fris aperitief, bij visgechten of witvlees gerechten.