Volle robijnrode kleur. Intense neus van aardbei, bos en vanille. In de mond komt deze wijn rond en goed gestructureerd over, met vanille, chocolade en drop aroma’s in een lange afdronk. Intense rode wijn, fruitig en complex. Lees meer.
De aanwezigheid van aan de ene kant de Stille Oceaan als het Andes Gebergte aan de andere kant heeft grote invloed op het klimaat in Colchagua Valley. De druiven voor deze wijn genieten ter plaatse van een "Mediterraans" regenregime, met een groot verschil tussen dag- en nachttemperaturen.
De bodem waarop ze groeien bestaat uit een diepe en zanderige en erg rotsachtig lemige ondergrond. De petit verdot en cabernet sauvignon druiven worden eerst 20-25 dagen koud voorgeweekt, waarna ze nog 4 dagen op een temperatuur van 10˚C worden gemacereerd. Hierna volgt gisting op een temperatuur van 25-28˚C. De wijn rijpt 12 maanden in Franse en Amerikaanse eiken vaten.
Deze Viña Requingua Gran Reserva reeks kenmerkt zich door een grote intensiteit, fruit en complexiteit. De wijn heeft een volle robijnrode kleur. Intense neus van aardbei, bos en vanille. In de mond komt deze wijn rond en goed gestructureerd over, met vanille, chocolade en drop aroma’s in een lange afdronk.