Lichtgeel van kleur met een groene schakerig. De wijn heeft stuivende aroma's met veel frisse en minerale toetsen. In de smaak vinden we groene appel, een vleugje pompelmoes, ananas en honingmeloen. De afdronk is strak en fris, met een pittig pepertje. Lees meer.
De grüner veltliner druiven worden met de hand geoogst, om vervolgens te worden vergist in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks op 17°C gedurende 12 dagen. Na de gisting rust de wijn nog 5 weken op zijn lie. Weingut Netzl Grüner Veltliner Classic is lichtgeel van kleur met een groene schakerig. De wijn heeft stuivende aroma's met veel frisse en minerale toetsen. In de smaak vinden we groene appel, een vleugje pompelmoes, ananas en een vleugje honingmeloen. De afdronk is strak en fris, in combinatie met een pittig pepertje.
Deze grüner veltliner is geschikt als verfrissend aperitief maar ook lekker bij zeevruchten, fijne visbereidingen, kipgerechten en zachte tot medium gerijpte kazen.
Franz en Christine Netzl maken samen met hun twee dochters, Christina & Annemarie, wijnen in het zuidoosten van Oostenrijk (Göttlesbrünn in de Carnuntum-regio). Het terroir van leem, zand, kiezel en grind alsook de autochtone druivensoorten en de vakkennis van de familie, maken van deze wijnen een zeer belangrijke referentie in de streek. Carnuntum is gelegen in het meest zuidelijke en warmste wijngebied van Neder-Oostenrijk, aan de Donau. Gekenmerkt door droge zomers, warme herfst en relatief milde winters. Beschut in het noorden door de Weense bossen: 'pannonische warmte' (warmte afkomstig uit de laaglanden ten oosten van de Alpen). De ondergrond bestaat uit löss en rode grind (een mengeling van leem en fijn afgesleten gesteente).