• Gratis verzending in 🇳🇱 vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen
Wijnselectiehulp
Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:
Altijd op de hoogte
Wilt u door ons op de hoogte gehouden worden van onze acties en nieuwtjes?
Schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.

Alle wijnen, Caminhos Cruzados

Caminhos Cruzados is een familiebedrijf met een moderne visie. Het bedrijf is gericht op het produceren van kwaliteitswijnen met traditionele druiven uit de regio Dão. Het familiebedrijf, de wijngaard en de wijnmakerij bevinden zich in de regio Beira Alta, in het noorden van Portugal. De regio Dão is door de bergen van Caramulo, Montemuro, Buçaco en Estrela beschermd tegen de wind. Deze geografische omstandigheden zijn uitstekend voor de productie van wijnen.

Caminhos Cruzados is door Paulo Santos in 2012 gestart. Hij zag de generaties voor hem alleen de druiven aan de wijncoöperatie van Nelas leveren, waarna hij besloot om samen met zijn dochter zelf wijnen te gaan produceren van zijn eigen druiven. Het is hun missie om de traditie en de waarden van hun familiewijngaard Quinta Teixura de behouden. 

De wijngaarden in deze regio zijn gelegen op een hoogte tussen de 400 en 700 meter, waar de bodem wordt gedomineerd door graniet en leisteen. Dit resulteert in een productie van volle wijnen die lang bewaard kunnen worden. 

De filosofie van het bedrijf is gebaseerd op de productie van kwaliteitswijnen waarin traditie samen komt met innovatie om aan de vraag van de (internationale) markt te kunnen beantwoorden. Dat ze hierin slagen blijkt uit de vele prijzen en hoge cijfers die door bekende vakbladen zijn toegekend. Bovendien is Caminhos Cruzados in 2015 tot de "beste jonge productent" uit Portugal verkozen. 
 
Lees meer
Teixuga Special Edition
Portugal
€ 39.95
Per fles: € 39.95
Terras de Santar Reserva
Portugal
€ 9.95
Per fles: € 9.95
Titular Alfrocheiro Tinto
Portugal
€ 16.95
Per fles: € 16.95
Titular Colheita Tinto
Portugal
Nieuw!
€ 8.50
Per fles: € 8.50