• Gratis verzending in 🇳🇱 vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen
Wijnselectiehulp
Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:
Altijd op de hoogte
Wilt u door ons op de hoogte gehouden worden van onze acties en nieuwtjes?
Schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.

Alle wijnen, Torre do Frade

De Herdade Torre do Frade (Chateau) bestaat sinds 1384 en kent een rijke geschiedenis. Van 1384 tot 1834 was dit chateau een klooster waar wijn werd geproduceerd van de oude recepten die door de Romeinen waren achtergelaten. In 1839 is dit mooie en grote eigendom van 3000 hectare gekocht door deze familie.

Dit mooie en traditievolle chateau werd ten tijde van de Portugese Revolutie (1974) in beslag genomen door de communisten. Toen de familie in 1980 kon terugkeren was te ontzetting groot! De communisten hadden alles compleet verwoest, het enige wat zij achterlieten was een oude tractor, die vandaag de dag nog steeds op het landgoed te bezichtigen is. 

Maar de familie Bagulho Albino liet het er niet bij zitten! Zij hebben al hun geld geïnvesteerd om het landgoed weer in oude glorie te herstellen. Het gaat dan niet alleen om de wijngaarden, maar ook de productie van  kurken, olijfoliën, granen en vee.

In 1999 werden de wijnstokken op 40 hectare land aangeplant. In 2004 werd de eerste wijn van de ‘Herdade Torre do Frade Reserva 2004’ rood gemaakt en in 2006 was deze wijn exclusief op de Portugese markt te verkrijgen.

Na verschillende internationale- en nationale prijzen te hebben gewonnen, was in 2011 de ‘Virgo’ rood en de ‘Virgo’ wit klaar voor wereldwijd export. Deze moderne wijn zoals ‘Virgo’ bestaat pas 3 jaar.
 
Lees meer
Virgo Familiy Edition Branco
Portugal
€ 12.95
Per fles: € 12.95