• Gratis levering in NL v.a. €75
  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen
Wijnselectiehulp
Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:
Altijd op de hoogte
Wilt u door ons op de hoogte gehouden worden van onze acties en nieuwtjes?
Schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.

Alle wijnen, sauvignon blanc

Sauvignon blanc is een oud druivenras dat overal ter wereld met succes wordt verbouwd is koudere gebieden. Het meest tot de verbeelding spreken de sauvignon blanc's uit landen als Nieuw-Zeeland waar de druif hoge ogen gooit met strakke, knisperende wijnen die qua aroma's je glas uitstuiven! Op deze pagina lees je alles over de herkomst van deze druif en nog veel meer! 
Lees meer
Salcuta Sauvignon Blanc
Moldavië
€ 6.75
Kornell Florian Brigl COSMAS Sauvignon Blanc
Italië
€ 16.50
Alceño Sauvignon Blanc Fermentado em Barrica
Spanje
Nieuw!
€ 13.95
Bellingham The Homestead Series Sauvignon Blanc
Zuid-Afrika
6=5
€ 9.96
Per 6 flessen: € 11.95 NU: € 9.96
Per fles: € 11.95
Sancerre Chavignol Domaine Paul Thomas
Frankrijk
€ 21.50
Florie Blanc - Les Vignerons du Roy René
Frankrijk
€ 7.45
Per 6 flessen: € 8.95 NU: € 7.45
Per fles: € 8.95
Esk Valley | Range | Sauvignon Blanc
Nieuw-Zeeland
€ 12.95
Herdade da Ajuda Talhao 17
Portugal
€ 9.95
Casa Silva Cool Coast Sauvignon Blanc
Chili
€ 13.95
Pouilly-Fumé Classique Domaine Seguin
Frankrijk
€ 18.50
Héritage Sauvignon Blanc
Frankrijk
€ 7.95
Pouilly Fumé Cuvée 3 Domaine Seguin
Frankrijk
€ 28.00

Herkomst sauvignon blanc

​​​Sauvignon blanc werd voor het eerst aangetroffen in de Noord-Franse wijnstreek Loire. Er is aangetoond dat de druif nauw verwant is aan chenin blanc, wat een andere belangrijke witte druif is voor de Loire streek. Sauvignon blanc werd in Sancerre en Pouilly ook wel blanc fumé genoemd. DNA onderzoek heeft daarnaast aangetoond dat sauvignon blanc ook verwant is aan sémillon, de druif die zowel in de Bordeaux als in Chili wordt verbouwd.

Sauvignon blanc wordt wereldwijd verbouwd, wat zorgt voor een brede range wijnen, van goedkoop tot topsegment wijnen. Mooie sauvignon blanc wijn komt natuurlijk uit Nieuw-Zeeland, maar ook een streekje als Alto-Adige in Italië brengt topkwaliteit voort. De eerder genoemde Loire streek met klinkende namen als Sancerre en Pouilly-Fumé maken dit rijtje compleet. Moldavië is een wijnland dat sinds een aantal jaren sterk in opkomst is. Ook hier worden fijne sauvignon blanc's gemaakt!

Kleur van sauvignon blanc

De kleur van sauvignon blanc varieert van heel licht, bleekgeel tot licht goudgeel als de wijn wat ouder is.

Geur en smaak van sauvignon blanc

Veel voorkomende aroma's in sauvignon blanc zijn groene frisse tonen, zoals gras, buxus, kruisbessen, grapefruit en citroen. Maar ook de geur van asperges en uhm...ja ook kattenpies komen voor. Afhankelijk van het gebied waar de druif wordt verbouwd en de rijpheid van druif tijdens de oogst komen ook tonen voor van passievrucht en ander tropisch fruit. De smaak is strak en fris en vaak erg 'dorstlessend'. 

Uiteraard vind je ook top sauvignon blanc wijnen in de Loire streek; Pouilly-Fumé, Tourraine en Sancerre mogen dus bij de échte sauvignon blanc lieffhebber niet op het lijstje ontbreken. Ook in Duitsland en Chili wordt heerlijke sauvignon blanc gemaakt. 

In ons assortiment vindt u een keur aan sauvignon blanc's van stuivend tot fruitig, waarbij Esk Valley The Range Sauvignon Blanc huizenhoog favoriet is bij veel van onze klanten!

Gerechten en sauvigon blanc

Sauvignon blanc combineert heel mooi bij groene salades met een dressing van vinaigrette, een licht visgerecht met verse groenten. De ultieme combinatie blijft natuurlijk een oud geitenkaasje met sauvignon blanc. 
Sauvignon blanc gaat prima bij een frisse salade