Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:

Kiezen voor Werkhovin

  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen

Altijd op de hoogte

Bodega Don Cristobal


Terug naar overzicht
In 1999 maakte het Argentijnse wijnbedrijf Don Cristóbal 1492 een vliegende start. Vandaag de dag zijn zij onderdeel van de investeringsmaatschappij Latinfina S.A. dat onder leiding staat van Mr. Eduardo Lapania.

Dat het wijnbedrijf is gevestigd in de provincie Mendoza is niet alleen vanwege het feit dat de klimatologische omstandigheden perfect zijn, maar uiteraard ook vanwege het perfecte terroir. Daarnaast is de aanwezigheid van goed opgeleide professionals en de jarenlange traditie en ervaring in de wijnbouw die het gebied kent, zeker niet te onderschatten.

Don Cristóbal vindt het als bedrijf een plicht kwaliteitswijnen maken die volledig aansluiten bij de eisen die wijnliefhebbers wereldwijd hieraan stellen, waarbij gebruik wordt gemaakt van moderne technieken en gewaardeerde feed-back van experts. Zoals Mr. Lapania het zelf zegt: "Wijnen van de Nieuwe Wereld voor de hele wereld".

Ondanks de aanwezigheid van een hypermoderne productie omgeving met een gigantische capaciteit van  van 2,1 miljoen liter, worden de druiven met de hand geplukt en verzameld in manden van max. 15 kg. Direct na de pluk worden ze vervoerd richting wijnhuis. Hier volgt  een strenge selectie waarna persing plaatsvindt door een ultra moderne pneumatische pers. Na een geavanceerd filterproces, waarbij de organoleptische kwaliteit wordt gerespecteerd, vindt botteling plaats. De beste druiven worden apart gevinifieerd in grote eiken vaten en rijpen minstens 12 maanden.
Lees meer
Geen wijnen gevonden