Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:

Kiezen voor Werkhovin

  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen

Altijd op de hoogte

Bodegas Altanza


Terug naar overzicht
De naam Rioja is afgeleid van een klein zijriviertje van de Ebro, de Rio Oja. Het middelpunt van dit gebied is de stad Logroño. Westelijk van Logroño ligt de Rioja Alta en oostelijk de Rioja Baja. Het verschil tussen die twee is voornamelijk een klimaatsverschil. Rioja Alta is vrij vochtig en koel, vandaar dat daar de lichtste en beste Rioja's vandaan komen. Rioja Baja is veel warmer en droger en de wijnen zijn er zwaarder.

In Fuenmayor, in het hart van de Rioja Alto, werd in 1998 de basis gelegd voor de oprichting van Bodegas Altanza S.A. De oprichters zijn erg trouw aan de locale tradities. Van de tempranillodruif maakt men hier een serie zeer fraaie, karakteristieke Rioja's in een uiterst gunstige prijsstelling. Rioja Alto is de belangrijkste van de vier subgebieden van Rioja. Deze meest westelijke streek krijgt de noodzakelijke afkoeling vanuit de oceaan en is rijk aan ijzer, kalk klei. We vinden hier dan ook de meest prestigieuze bodegas van Rioja. De wijngaarden bevinden zich op een hoogte tussen de 300 en 600 meter hoogte.

Bodegas Altanza is gebouwd op een stuk grond van 35.000 m2. De filosofie isom kwaliteitswijnen te maken tegen een redelijke prijs. Hierbij verliest men de tradities niet uit het oog maar combineert deze wel met de nieuwste technologie. Probeer eens een Rioja Crianza of Rioja Reserva van Bodegas Altanza. 

In de winery heeft men de beschikking over 32 roestvrij stalen tanks met elk een capaciteit van 35.000 kg. Bodegas Altanza heeft de beschikking over een opslag ruimte 8.500 eikenhouten vaten met elk een capaciteit van 225 liter. 90% van deze vaten zijn Frans eiken en de overige 10% Amerikaans eiken. Men maakt voornamelijk gebruik van Franse eikenhouten vaten omdat men van mening is dat hierdoor de fruitige aroma's van de Tempranillo druif beter tot hun recht komen. De vaten worden niet langer gebruikt dan 4 tot 5 jaar. Men bezit een wijngaard met een oppervlakte van ca. 200 hectaren. De bewerking van de wijngaard gebeurt met de hand. De meest aangeplante druivenvariëteit is Tempranillo.

De bodega is van een ongekende schoonheid en alles is gericht op het leveren van kwaliteit.

Hun wijnen blinken uit in hun elegante stijl! 

Lees meer
Geen wijnen gevonden