Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:

Kiezen voor Werkhovin

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen

Altijd op de hoogte

Inschrijven nieuwsbrief

Bodegas Salentein


Terug naar overzicht
Mijndert Pon (1931 - 2014) was een zakenman en visionair, maar ook een echte koopman (zoals hij zichzelf graag omschreef), een man met ondernemersbloed. Tijdens zijn wereldreis werd Mijndert verliefd op de pampa's en de eindeloze vlaktes van Argentiniië, liggend tegen het hooggebergte van de Andes. Hier wilde hij zijn droom verwezenlijken: wijnen maken die kunnen wedijveren met de beste van de wereld. In 1999 kwamen de eerste wijnen van Bodegas Salentein op de markt. De internationale erkenning en de medailles volgende snel daarna.

De mogelijkheden van Uco Valley
Pon ontdekte de mogelijkheden van Uco Valley vele jaren voordat andere wijnproducenten zich hier vestigden  en kan dus een ware pionier worden genoemd. uco Valley ligt in de provincie Mendoz, het belagnrijkste wijngebied van Argentinië. In 2008 breidde Pon de wijn business in Argentinië uit met BVodegas Callia in San Juan. Ook het verborgen juweel van San Juan, Pedernal Valley, wordt als eerste door Pon ontdekt en levert onder de naam Pyros exceptionele wijnen.

Daarnaast is Salentein actief in de landbouw en veeteelt, waarbij de beste delen van het rund sinds een aantal jaren op de markt worden gebracht onder het merk "Salentein Premium Beef".

DBodegas salenteine meeste wijnen van Bodegas Salentein zijn gemaakt van één druivenras, een enkeling is een blend van meerdere rassen. Iedere serie heeft zo zijn eigen unieke eigenschappen.

De bekendste serie wijnen van Salentein is wel de Barrel Selection serie. De druiven voor deze wijnen zijn afkomstig van verschillende wijngaarden gelegen tussen de 1.050 en 1.700 meter hoogte.

Door de wijngaarden te combineren, ontontstaan er wijnen met een breed, maar toegankelijk pallet. 

Bodegas Salentijn WijnBekijk hieronder ons assortiment van het wijnhuis Bodegas Salentijn.

Lees meer