• Gratis verzending in 🇳🇱 vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen
Wijnselectiehulp
Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:
Altijd op de hoogte
Wilt u door ons op de hoogte gehouden worden van onze acties en nieuwtjes?
Schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.

Bodegas Y Vinedos Maires

Oorsprongsbenaming wijnstreek Toro - Spanje

Hoewel de oorsprongsbenaming Toro aan het eind van de jaren 80 werd gecreëerd, vindt de traditie van de Toro-wijnen zijn oorsprong vóór de Romeinse nederzetting, zoals blijkt uit de archeologische overblijfselen die in het gebied zijn gevonden. Zijn faam werd uitgebreid tot in de middeleeuwen toen er koninklijke privileges werden verleend voor de handel. In feite bereikte de wijn van Toro zelfs de landen van de nieuwe wereld door de hand van Columbus bij de ontdekking van Amerika. Toro was en blijft altijd verbonden met wijn. Toro en de wijn gaan hand in hand om de geschiedenis van deze fascinerende regio verder te schrijven.

Familiebedrijf Bodegas Y Vinedos Maires

Voor de familie Maires heeft de wijngaard altijd een fundamentele rol gespeeld bij de productie van kwaliteitswijnen. De wijngaarden van Maires bevinden zich in verschillende gebieden van de oorsprongsbenaming Toro en hebben een leeftijd die soms meer dan 100 jaar bedraagt. De perfecte oriëntatie van de wijnstokken, de samenstelling van de bodems en de afwatering, zorgen voor een perfecte harmonie voor de teelt van de wijnstok. Deze combinatie van factoren zorgt voor een gunstig microklimaat dat de productie van kwaliteitswijnen mogelijk maakt.

Gezamenlijk doel: wijnen maken voor een breed publiek

In 2015 ontstond het idee bij de neven Fernando en Pablo om samen de wijnactiviteiten van hun voorouders nieuw leven in te blazen. Belangrijk hierbij was dat alle wijnen voortaan in eigen beheer zouden worden geproduceerd, aangezien de druiven altijd waren verkocht aan wijnmakers binnen de appellatie Toro. Hun gezamenlijke doel werd om op een nieuwe manier wijn te maken die begrip zou krijgen van een breed publiek. ADEMAN-wijnen beschrijven de essentie van een familieproject dat de invloed van het verstrijken van de tijd in de wijnbouw weerspiegelt, een avontuur met constante Bodegas Y Vinedos Mairesontdekkingen die onze zintuigen prikkelen.

Fernando en Pablo laten door middel van de sprekende etiketten op de flessen, de wijn zelf spreken: de verschillende handgebaren op elk van de flesen vertegenwoordigen een fase in het leven van de persoon. Door deze gebaren proberen Fernando en Pablo het soort wijn en het soort wijngaard weer te geven.
 
Lees meer
Ademan Adalia Verdejo
Spanje
€ 9.95
Ademan Carabizal
Spanje
€ 11.95
Ademan Valdearanda
Spanje
€ 16.95
Ademan Valdecarretas
Spanje
€ 26.95
Wijngeschenk: Ademan Carabizal in houten kist met schuifdeksel
Spanje
€ 15.90