Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:

Kiezen voor Werkhovin

  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen

Altijd op de hoogte

Cave de Ribeauvillé


Terug naar overzicht
Cave de Ribeauvillé is de oudste en één van de beroemdste wijncoöperaties van Frankrijk, gevestigd in de bloemenstad Ribeauvillé. De coöperatie is mede vernoemd naar Martin Zahn, een Benedictijnse monnik van adellijk bloed, die eeuwen geleden verantwoordelijk was voor de beste wijngaarden van Ribeauvillé.

Men kiest voor kleinschaligheid, dit in tegenstelling tot andere, vaak grote coöperaties. Er zijn maximaal veertig professionele leden bij de coöperatie aangesloten. De druiven worden handmatig geoogst, er wordt zelfs een extra premie gegeven voor deze handenarbeid. De wijnen zijn loepzuiver en kenmerken zich door rijpheid, fruit, geconcentreerdheid en een stabiele ontwikkeling.

Cave de Ribeauvillé loopt voorop in de productie van biologische wijnen. De wijngaarden beslaan 265 hectare met acht Grand Crus en bodems van grote waarde.

De totale oppervlakte van de wijngaard wordt beheerd door een kwaliteitskaart.

Deze biedt strikte controle op de
oogst, duurzame groei van de wijngaarden, biologische landbouw en garandeert handmatig oogsten. De keuze voor deze kwaliteit zorgt ervoor dat alleen de beste druiven gesorteerd worden.

De Pinot Blanc en Riesling druiven nemen afzonderlijk ongeveer een kwart van de wijngaard in beslag.
Lees meer