• Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen
Wijnselectiehulp
Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:
Altijd op de hoogte
Wilt u door ons op de hoogte gehouden worden van onze acties en nieuwtjes?
Schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.

Champagne Bollinger

De jonge Athanase de Villemont, de jongste zoon van een adellijke familie, met een zeer vooruitziende blik, erfde een prachtig landgoed in de buurt van Aÿ. Hij doorzag namelijk al heel snel dat dit een gebied was met zeer veel potentie. Echter door zijn adellijke inborst was het voor hem verboden zich te bemoeien met de handel. Toen ontmoette hij Joseph Bollinger, een begenadigd reiziger met interesse in de handel en Paul Renaudin, die een passie voor wijn maken had. Het vervolg laat zich raden: op 6 februari 1829 werd Renaudin-Bollinger & Cie. opgericht, met Joseph aan het roer voor de verkoop en Paul in de kelder.

Joseph Bollinger trouwde in 1837 met de dochter van Athanase en kregen twee zoons, Joseph en Georges, die later het huis hebben overgenomen van hun vader. De twee stonden voor grote uitdagingen: van phylloxera tot de Eerste Wereldoorlog. In 1920 nam Jacques Bollinger (zoon van Georges) op de zeer jonge leeftijd van 24 jaar het roer over. Gesteund door zijn familie wist hij het huis door de zware tijden van de crisis en de Tweede Wereldoorlog. Op het hoogtepunt van de oorlog verloor Jacques het leven en volgde zijn vrouw Elizabeth, die net zo veel passie had voor het huis, hem op. Niet alleen met haar deskundige leiding, strategische visie en innovatieve geest, wist ze Champagne Bollinger tot een wereldberoemd huis te maken. Ook haar vrouwelijke charme en elegantie brachten haar ver! In 1971 heeft ze het roer overgedragen aan Claude d'Hautefeuille, de man van haar nichtje, nadat ze hem in de jaren daarvoor alle ins- en outs van het bedrijf had bijgebracht. Madame Bollinger stierf in 1977. In 1994 werd het stokje overgedragen aan Ghislain de Montgolfier, die in 2007 o.a. lid werd van het Comité Interprofessionel du Vin de Champagne. Champagne bollinger kopen?

Bij Werkhovin kunt u van dit wijnhuis verschillende soorten champagnes kopen. Zo verkopen wij champagne bollinger rosé, champagne bollinger r.d. extra but en bollinger special cuvée brut.


Op dit moment wordt Champagne Bollinger voor het eerst geleid door een niet-familielid, echter de passie en ervaring op het gebied van champagne maken zijn onverminderd groot bij Jérôme Philipon. Daarnaast weet hij zich gesteund door de familie Bollinger. 

De champagnes, die wereldberoemd zijn om hun elegantie en complexiteit. Zoals uit de bovenstaande historie al blijkt, zijn hun buitengewoon goede wijnen het resultaat van de constante toewijding en passie van de wijnmakers. Continu streven naar perfectie is de sleutel.
Lees meer
Bollinger Demi Special Cuvée Brut
Frankrijk
€ 32.95
Per fles: € 32.95
Bollinger La Grande Année Brut
Frankrijk
€ 125.00
Per fles: € 125.00
Bollinger La Grande Année Brut Rosé 2007
Frankrijk
€ 125.00
Per fles: € 125.00
Bollinger R.D. Extra Brut
Frankrijk
€ 225.00
Per fles: € 225.00
Bollinger Rosé
Frankrijk
€ 69.95
Per fles: € 69.95
Bollinger Special Cuvée Brut
Frankrijk
€ 49.95
Per fles: € 49.95