• Gratis verzending in 🇳🇱 vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen
Wijnselectiehulp
Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:
Altijd op de hoogte
Wilt u door ons op de hoogte gehouden worden van onze acties en nieuwtjes?
Schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.

Château La Raz Caman

Château La Raz Caman kent een lange geschiedenis die ons 400 jaar mee terug neemt in de tijd.
Het Château werd gesticht in het midden de 17e eeuw onder leiding van Lord Jacques Mélignan en zijn vrouw Marie-Louise de Filhot.

Na de dood van de Lord werd  La Raz Caman maakte het wijngoed een moeilijke tijd door. Het werd geleid vanuit Bordeaux en mede desinteresse en slecht begaanbare wegen in de winter, werd het wijngoed vaak aan haar lot overgelaten. Toen er nog slechts weinig over was van het eens prachtige château werd het uiteindelijk verkocht.

De periode die hier op volgende, werd gekenmerkt door de ravage die de phylloxera aanrichte in de Bordeaux.

In de begin jaren van de 20e eeuw werden er nieuwe kelders gebouwd en keek men positief naar de toekomst, maar de donkere jaren lagen op de loer. Er volgden turbulente jaren van crisis en oorlog en ellende. Pas rond 1920 kwam het wijngoed weer tot leven om vervolgens in 1946 noodgedwongen verdeeld te worden onder werknemers. In 1973 is dit gedeelte weer teruggekocht en is er alles aan gedaan om het wijngoed in haar oude glorie te herstellen.

Tegenwoordig kan La Raz Caman teren op de ervaring van 7 generaties wijnmakers en beschikt over moderne technieken. Het wijngoed is 40 ha groot en ligt in Anglade, aan de rechteroever van de Gironde, tegenover Pauillac.
Lees meer
Château La Raz Caman
Frankrijk
€ 15.25
Per fles: € 15.25