• Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen
Wijnselectiehulp
Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:
Altijd op de hoogte
Wilt u door ons op de hoogte gehouden worden van onze acties en nieuwtjes?
Schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.

Château Roubine

Dat de Provence uitermate geschikt was voor de aanplant van druivenstokken, wisten de Grieken al eeuwen geleden. Deze prachtige (wijn)streek is dan ook dé plek waar voor Frankrijk de wijnbouw echt begonnen is. Na de Grieken volgden de Romeinen, die er door hun aangewezigheid voor hebben gezorgd dat de wijnbouw in Zuid-Frankrijk naar een hoger plan kon worden getild.

Château Roubine is een van de oudste wijndomeinen (sinds 1307) van Frankrijk. Het statige domaine kunnen we vinden tussen Lorgues en Draguignan, hartje Provence. Door de Tempeliers werd het domaine verbonden aan de orde van Saint James van Jeruzalem. Doordat het château dichtbij de Romeinse weg "Julienne" lag, kon men zich door de eeuwen heen verheugen op bezoek van de vele reizigers die het gebied toen al trok. Het logo, wat we ook aantreffen op de imposante poort die ons toegang verschaft tot château, bestaat uit een druivenrank, met links een leeuw en rechts een draak. De draak is het symbool van het stadje Draguignan. De leeuw vertegenwoordigd Lorgues. Beiden worden beschermd door de zonnestralen van de Provence.

Het bedrijf staat onder leiding van de bevlogen Madame Valérie Roussel. Met groot respect voor de natuur, produceert Château Roubine hier karaktervolle, zuivere en typerende wijnen volgens de principes van Agriculture Raisonnée. De wijngaarden, omring door pijnbomen, kennen een bodem van klei en kalk. Sinds 1953 draagt Château Roubine met trots de status 'Cru Classé'.
 

Château Roubine kopen?

Het is mogelijk om al vanaf 1 fles te bestellen. Heel erg handig als u de wijn van Cháteau Roubine eerst eens wilt proeven. 

Lees meer
Magnum La Vie en Rose 1,5ltr 2018
Frankrijk
Aanbieding
€ 27.95
Per fles: € 34.95 € 27.95